Az Ecet Felhasználása Párásítókban

Tartalomjegyzék:

Videó: Az Ecet Felhasználása Párásítókban

Videó: Az Ecet Felhasználása Párásítókban
Videó: Sütőpor és ecet 2023, Lehet
Az Ecet Felhasználása Párásítókban
Az Ecet Felhasználása Párásítókban
Anonim

A párásítókban baktériumok képződhetnek.

Az otthoni párásítók olyan kisméretű gépek, amelyeket úgy terveztek, hogy nedvességet juttassanak a száraz helyiség levegőjébe, és egészségügyi problémákat okozhatnak, például bőrbetegségeket, száraz orrmelléküregeket, allergiát vagy asztmát. Fontos, hogy a párásító tisztán legyen, nehogy szennyezett anyagokat, például penészt vagy baktériumokat adjon a levegőbe piszkos gépen vagy szűrőn keresztül. Az ecet olyan természetes termék, amelyet párásítók tisztítására használnak, a méreganyagokat vagy vegyszereket tartalmazó tisztítószerek alternatívájaként.

Tisztítsa meg a szűrőket

Rendszeresen tisztítsa meg a párásító szűrőjét, mindig 10 naponta, ha folyamatosan működik. Az egység tisztasága érdekében egy természetes termék, például az ecet, nagyon hatékony és biztonságos lehet. Áztassa a szűrőt egyenlő részekben meleg vízben és ecetben egy órán át. Ha a szűrőt hosszú ideig nem tisztították, vagy nagyon piszkos volt, áztassa tovább. Nem kell öblítenie. Nyomja ki a vizet a szűrőből, és hagyja megszáradni, mielőtt visszatenné a párásítóba.

Tiszta víztározók

Ha hagyja, hogy a párásító tartálya piszkos legyen, baktériumok és penész alakulhat ki, és egészségügyi problémákat okozhat, mert a párásítóból a belélegzett levegőbe felszabaduló nedvesség szennyeződik. Ha gyakran tisztítja a tartályt, hogy ne engedje meg a penész vagy baktériumok felhalmozódását, egyenlő részek meleg víz és ecet keveréke segít fenntartani az egészséges párásítót.

Kemény víz betétek

Hónapos használat után kemény víz- vagy kalcium-lerakódások halmozódhatnak fel a párásítójában. Sok tisztítószerrel nehéz eltávolítani őket. A foltok ecetbe történő áztatása nagyon hatékonyan előkészíti őket a felületről való súrolásra. Vagy öntsön ecetet a területre, hagyja, hogy beázzon, vagy áztasson egy kendőt ecettel, és tegye a felületre. Várjon néhány órát, majd súrolja meg a kalcium-lerakódást. Ismételje meg, ha az első kezelés után nem tudja eltávolítani az összes lerakódást.

A téma által népszerű