Slam Ball Vs. Gyógylabda

Tartalomjegyzék:

Videó: Slam Ball Vs. Gyógylabda

Videó: Slam Ball Vs. Gyógylabda
Videó: Тренировка Стива Марески с мячом 2023, Június
Slam Ball Vs. Gyógylabda
Slam Ball Vs. Gyógylabda
Anonim

A Slam gömbök súlyozottak és kemény felületűek, így ellenállnak az ütésnek.

A Slam golyók és a gyógyszer golyók egyaránt súlyozott golyók, amelyekkel fokozhatja az edzésprogramját. A kettő közötti különbség csekély, de figyelembe kell venni, hogy megfelelő felszerelést kapjon fitnesz céljaihoz.

Hasonlóságok

A slam és az orvostudomány is megtalálható 2 kg-os súlyokban. 50 fontra. A méret általában a softball méretétől a kosárlabdánál kissé nagyobbig terjed. Gyógyszert vagy slam labdát hozzá lehet adni a különféle gyakorlatokhoz, egyszerűen a labda megtartásával a gyakorlat végrehajtása közben. Néhány példa erre a guggolás, a felülés, a fejtörés és a tüdő. Mindkét golyó olyan társgyakorlatokra is alkalmas, mint a mellkasi passzok, a felső passzok és a rotációs hasi munka, ahol a partnerek háttal állnak és megfordulnak, hogy átadják egymásnak a labdát.

Különbségek

A legjelentősebb különbség a slam labda és az orvosi labda között az, hogy a slam labdát dobási gyakorlatokra tervezték. Keményebb héja általában kemény gumiból készült, így képes kezelni a nagy sebességű ütést egy kemény felületen. Néhány gyártó kötéllel futó golyókat készít a központokon. Ezt a fajtát lengő gyakorlatokhoz használják. A gyógygömbök általában bőrből, gumiból vagy műanyagból készülnek, és néha fogantyúkkal készülnek, hogy megkönnyítsék a golyók tartását.

Előnyök

A slam-golyók használhatók a szabad súly helyett a szokásos súlyemelő gyakorlatokhoz, és a megnövekedett kardiovaszkuláris szempontokat magában foglaló dinamikus gyakorlatokhoz. A slam labdák az atlétikai edzésekhez is hatékonyak, mert javítják az izomtömeget, a szív- és érrendszeri állóképességet, valamint a kéz-szem koordinációt. A gyógygömböket általában csak szokásos emelési gyakorlatokhoz használják, mert nem célja, hogy ellenálljon az ütéseknek, mint a slam golyók. De még mindig hasznosak az atlétikai edzésekhez.

Slam Ball gyakorlatok

A leggyakoribb gyakorlat a labda csapása. Álljon úgy, hogy a lábai váll szélességben vannak, és emelje fel a slam labdát a feje fölé, miközben felemelkedik a láb golyóira. Dobja el a labdát a föld felé egy kicsit maga előtt, nehogy a labda visszaragadjon az arcába. Tartsa a karjait viszonylag egyenesen, és amikor dobja a labdát, ropogtassa meg a hasizmait és hajlítsa meg a térdeit. Ezután elkapja vagy visszaszerzi a labdát, és megismétli a sorrendet. Koncentráljon arra, hogy belélegezzen a felvonón és kimenjen a dobáson. A labda csapkodja a vállát, tricepszét, hasát, quadjait, farizmait, borjait és hátát. A gyakorlat megismétlése növeli a pulzusszámot és több kalóriát éget.

Használjon slam labdát hasi edzés során úgy, hogy üljön fel 6–12 hüvelyk távolságra a faltól, és a labdát a mellkas szintjén tartsa. Miután a felülés közepén van, dobja a labdát a falhoz, miközben folytatja a ropogást, elkapja a labdát és visszatér a padlóra. Slam labdát is használhat partnerével. A mellkas, a feje fölött és a visszapattanások átadják a karod, a mellkasod, a hátad és a hasadat, és javítják a kéz és a szem koordinációját.

Gyógygömb gyakorlatok

Használjon gyógyszerlabdát a szabad súlyok helyett, hogy az edzéshez hozzáadja a funkcionális edzés dimenzióját. Ez hasznos a sportolók számára. Vagy használja a labdát funkcionális edzésre, amely felkészíti testét a mindennapi életben végzett mozdulatokra. Az egyik funkcionális gyakorlat az átlós vágás. Álljon lábával előre a fal felé, és tartsa a labdát a kezében. Mozgassa a labdát a feje fölött és átlósan, miközben forgatja a csípőjét úgy, hogy az egyik a fal felé nézzen. Ezután mozgassa a labdát átlósan a test másik oldala felé és közel a padlóhoz. Miután befejezte az ismétléseket az egyik oldalon, váltson a másikra. Az átlós karaj a karjaidat, a mellkasodat, a hátadat, a hasadat, a ferdéidet, a lábadat és a farizmaidat fogja használni.

A téma által népszerű