Szardínia Diéta

Tartalomjegyzék:

Videó: Szardínia Diéta

Videó: Szardínia Diéta
Videó: Szardínia 2023, Lehet
Szardínia Diéta
Szardínia Diéta
Anonim

A szardínia az omega-3 zsírsavak forrása.

A szardínia étrend nemcsak a fogyásban segíthet, hanem előnyökkel jár az általános egészségi állapot szempontjából is. A terv, amelyet Keri Glassman okleveles dietetikus / táplálkozási szakember, a "The Sardine Diet" című 2006-os könyv részletez, a magas rosttartalmú, alacsony kalóriatartalmú étrendet foglalja magában, amely ösztönzi a szardínia napi fogyasztását, bár helyettesíthet más olajos halakat is. A szardínia magas omega-3 zsírsavtartalommal rendelkezik, amely szív-egészségügyi előnyeiről ismert.

Jellemzők

A szardínia étrend betartásakor nem kell kalóriákat számolnia és étrend-kiegészítőket szednie. A Diets in Review szerint az ajánlott ételek és ételek megfelelő kalóriamennyiségben biztosítják az összes szükséges táplálékot. Az étrend sovány fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat biztosít, miközben telített zsírokat, transz-zsírokat és finomított szénhidrátokat vág le.

Előnyök

Az American Heart Association arra ösztönzi, hogy hetente legalább két 3,5 uncia halat fogyasszon az omega-3 zsírsavakért. A szívbetegeknek még többet kellene enniük. Ezek a tápanyagok csökkentik a triglicerid szintet, lassítják a plakk felhalmozódását az artériákban, csökkentik a vérnyomást és csökkentik a rendellenes szívverés vagy aritmia kockázatát.

Táplálás

A szardínia az omega-3 zsírsav skálán a magas rangú - mondja Anne Collins táplálkozási szakember. 100 g halra vagy körülbelül 3,5 uncia adagra a makréla a legjobb forrás, 2,2 g omega-3 zsírral. A szardínia és a hering egyaránt 1,7 g / 3,5 uncia adagonként. A kékúszójú tonhal, a pisztráng és az atlanti tokhal 1,6 g, míg a lazac és a szardella 1,4 g / 3,5 uncia adagonként. A "Szardínia étrend" szerint a szardínia egy adagja egy csésze tejben sovány fehérjét és majdnem háromszoros kalciumot, valamint D-vitamint és foszfort tartalmaz.

Menü

Ez a diéta napi három étkezés és két snack elfogyasztását jelenti. A felülvizsgálati étrendek és a "Szardínia-diéta" menüjavaslatokat nyújt. A reggeli tartalmazhat zabpehely palacsintát joghurttal, füstölt lazacot vagy sajtot és brokkoli omlettet. Ebédre vagy vacsorára fogyasszon olyan ételt olajos halakkal, mint a szardínia tostada avokádóval, a szardínia tészta primavera vagy a germon tonhal tekercs, a másik étkezéshez pedig főzzen csirkét, pulykahamburgert vagy sertés bélszínt.

Ajánlást

Számos szardíniafaj áll rendelkezésre. A "Szardínia-étrend" az északi brisling szardínát ajánlja a legjobb íz és állag elérése érdekében. Ezek a halak kisebbek, mint a többi szardíniafaj, és olyan területekről származnak, mint Norvégia, ahol a halászati ipar szigorúan szabályozott és a víz tiszta.

A téma által népszerű