Nyers Mandula Vs. Pörkölt Mandula

Tartalomjegyzék:

Videó: Nyers Mandula Vs. Pörkölt Mandula

Videó: Nyers Mandula Vs. Pörkölt Mandula
Videó: Мандула 21 и джиголовка Копыто 2023, Június
Nyers Mandula Vs. Pörkölt Mandula
Nyers Mandula Vs. Pörkölt Mandula
Anonim

Egy nő egy marék mandulát tart.

A mandula, akár nyers, akár pörkölt, ízletes dió, amely tele van tápanyagokkal. Mindkét változat egészséges zsírokat tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni a rossz koleszterinszintet, segítenek a vérnyomásban és egészségesek. A Kaliforniai Egyetem szerint a sült mandulát 100–200 Celsius fokig melegítve 10–60 percig állítják elő. A nyers mandulák szalmonella-járványaira reagálva az USDA előírja, hogy az összes fogyasztott mandulát vegyszeres és / vagy magas hőmérsékletű kezeléssel sterilizálni kell az Food Consumer szerint.

Íz

A mandula íze fontos, és sokan inkább a sült mandula füstös vagy sós ízét részesítik előnyben a nyers mandula ízével szemben. A pörkölt mandula előnyben részesítése a pörkölés során felszabaduló olajzsíroknak tulajdonítható. A nyers mandula is finom és hagyományos mandula ízű, szemben a sült dió sült vagy főtt ízével. A nyers mandulának nincs intenzív íze a pörkölt mandulának. Ez mind preferencia kérdése. A receptekhez és a főzéshez mind a nyers, mind a pörkölt mandulát használják, a pörkölt mandula ropogósabb textúrát biztosít, mint a nyers mandula.

Emésztés

A Kaliforniai Egyetem kijelenti, hogy a nyers mandula merev szerkezetű, ami megnehezíti a gyomor lebomlását az emésztési folyamat során, és hogy a nyers mandulaszövet nagy része soha nem emészthető meg teljesen. A pörkölt mandulát a szervezet könnyebben emésztheti a textúra megváltozása miatt, és az emésztési folyamat során kevesebb mandulaszövet veszít el. A sült mandula több tápanyagot szabadíthat fel a szervezetben, emészthetősége miatt magasabb, mint a nyers mandula.

Táplálás

A mandulák tele vannak tápanyagokkal, E-vitamint, magnéziumot, rézet, foszfort, riboflavint és rostot tartalmaznak. A nyers vagy száraz pörkölt mandula 14 g teljes zsírt és 1,1 g telített zsírt tartalmaz nulla koleszterinenként 1 oz adagonként. Mindkettő 6 g szénhidrátot, 1,1 g cukrot, 6 g fehérjét, 75 mg kalciumot és 200 mg káliumot tartalmaz. Mindaddig, amíg a száraz pörkölt mandulához nem adnak sót vagy olajat, mind a nyers, mind a pörkölt mandula ugyanazt a táplálkozási hasznot nyújtja.

Kalóriák

Mind a nyers, mind a száraz pörkölt mandula 165 kalóriát és ugyanolyan zsírtartalmat tartalmaz minden 1 oz adagra. Az olajjal pörkölt mandula növelheti a kalóriatartalmat.

A téma által népszerű