Hogyan Lehet Helyettesíteni A Stevia Cukrot A Süteményekben

Tartalomjegyzék:

Videó: Hogyan Lehet Helyettesíteni A Stevia Cukrot A Süteményekben

Videó: Hogyan Lehet Helyettesíteni A Stevia Cukrot A Süteményekben
Videó: How make STEVIA'S SUGARS Crystals at Home. Стевия. EASILY. STEVIJOS CUKRUS. 2023, Június
Hogyan Lehet Helyettesíteni A Stevia Cukrot A Süteményekben
Hogyan Lehet Helyettesíteni A Stevia Cukrot A Süteményekben
Anonim

Az átgondolt szakácsok cukorhelyettesítőket keresnek, amikor süteményeket sütnek olyan diétás problémákkal küzdőknek, mint a cukorbetegség, és azoknak, akik figyelik a testsúlyukat. A Stevia néven ismert természetes édesítőszer a közelmúltban figyelmet kapott a sütéshez használt cukor alternatívájaként. Mivel a Stevia 300-szor édesítőszer, mint a cukor, módosítania kell a receptjét, hozzáadva egy további összetevőt, például joghurtot vagy gyümölcspürét, hogy felvegye a cukor által biztosított extra tömeg helyét.

1. lépés

Képek
Képek

Előmelegítse a sütőt a receptje szerint, majd gyűjtse össze az összetevőket. Kombinálja a száraz összetevőket, levonva a cukrot.

2. lépés

Képek
Képek

Mérjen meg 1 teáskanál Stevia-t minden receptben szereplő csésze cukorhoz, és adja hozzá a száraz hozzávalókhoz.

3. lépés

Képek
Képek

Minden teáskanálnyi Stevia-t adjon 1/3 csésze folyékony összetevőnek, például almaszósznak, 100 százalékos gyümölcslének (az alma, az ananász vagy a szőlő jó választás), gyümölcspürének, tojásfehérjének vagy sima, cukrozatlan joghurtnak. A gyümölcs általában könnyebb, puhább textúrát biztosít, míg a joghurt gazdag, nedves érzetet kölcsönöz a tortának. A tojásfehérjék sűrűséget kölcsönöznek a süteményeknek. Kísérletezzen különféle helyettesítőkkel, amíg meg nem találja az ízlésének leginkább megfelelőt.

4. lépés

Képek
Képek

Keverje össze a Stevia-t és az ömlesztett folyadékot a sütemény egyéb összetevőivel, és sütje a receptje utasításainak megfelelően.

Amire szükséged lesz

  • Torta hozzávalók
  • Mérőkanál
  • Stevia folyékony koncentrátum vagy porított kivonat formájában
  • 1/3 csésze folyékony ömlesztett anyag, például gyümölcspüré vagy gyümölcslé

Tipp

Süss egy gyakorló tortát, mielőtt a Stevia-t különleges alkalomra cserélné. A Stevia intenzív édességű, így a szokásos swapnál kevesebb is elegendő lehet. A teszt sütemény sütése arra is lehetőséget ad, hogy megnézze, a felhasznált Stevia mennyisége nem hagyott-e keserű utóízt. Ebben az esetben csökkentse a helyettesítési mennyiséget.

Figyelem

A Stevia-t csak olyan recepteknél használja, amelyek sütési hőmérséklete 400 Fahrenheit alatt van, hogy biztosítsa, hogy az édesítőszer nem bomlik le.

Ne feledje, hogy a cukor az édesítés mellett kémiai funkciókat is ellát a sütés során, többek között könnyű, gyengéd morzsát hoz létre, vonzza a nedvességet és aranybarna kérget ad a süteményeknek. A Stevia nem rendelkezik ezen tulajdonságokkal, ezért ezt vegye figyelembe, amikor a cserét tervezi.

A téma által népszerű