Hogyan Vigyázzon Testére Gyerekeknek

Tartalomjegyzék:

Videó: Hogyan Vigyázzon Testére Gyerekeknek

Videó: Hogyan Vigyázzon Testére Gyerekeknek
Videó: A Legerősebb Gyerekek a Világon! Akik Hatalmas Izmokat Növesztettek! 2023, Június
Hogyan Vigyázzon Testére Gyerekeknek
Hogyan Vigyázzon Testére Gyerekeknek
Anonim

A testének gondozása elegendő alvást igényel.

Az emberi test csodálatos. Mindig működik és növekszik, az ételt üzemanyaggá változtatja, és leküzdi a betegségeket és a baktériumokat. A szülők gondoskodnak a gyermekek testéről azáltal, hogy megbizonyosodnak arról, hogy a gyermekek mindent megkapnak a növekedéshez és az egészség megőrzéséhez. Ahogy a gyerekek öregszenek és érettebbek lesznek, átveszik a testük ápolásával kapcsolatos felelősség egy részét, és megtanulják, hogy a testeknek többféle ellátásra van szükségük a jó működéshez.

1. lépés

Fogyasszon egészséges étrendet az összes élelmiszercsoport ételeivel: tejtermékek, gyümölcsök és zöldségek, gabonafélék és fehérje. Az étel olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyekre a szervezetnek szüksége van, például kalciumot és vasat. Kezdje a napot reggelivel, és az étkezések között egészséges snackeket válasszon. Korlátozza a cukor mennyiségét az étrendben, és igyon vizet.

2. lépés

Tisztítsa meg testét fürdéssel vagy zuhanyzóval. Mossa meg az egész testet tetőtől talpig, beleértve az arcát is, és rendszeresen mossa meg a haját. A tiszta test egészségesebb, friss illatú és jól érzi magát. Mondja meg szüleinek, hogy készen áll-e a dezodorokra és a bőrápolási termékekre.

3. lépés

Fogmosás és fogselyem a fogak után étkezés és snack. Ha jól ápolja a fogait, akkor az egész életét kitarthatja. Az egészséges fogaknak kevesebb az üregük és kevesebb a plakk. A fogak és az íny tisztán tartásával tartsa frissen a lélegzetét.

4. lépés

Irányítsd a baktériumokat úgy, hogy gyakran moss kezet szappannal, különösen akkor, ha te vagy valaki a közelében nem érzi jól magát. Mossa meg a kezét étkezés előtt, a fürdőszoba használata után, a szemétszállítás és az orrfújás után. Mossa meg a kezét, mielőtt letette az asztalt vagy megérintette az ételt, és tüsszentéskor vagy köhögéskor takarja le a száját és az orrát.

5. lépés

Gyakorolja testét mindennap azáltal, hogy megtalálja az aktív aktivitás módját. Játsszon olyan játékokkal, amelyek ugrással, futással és játékkal járnak. Sétáljon, menjen úszni vagy segítsen a háztartási munkákban. A testmozgás és a fizikai aktivitás egészségesen tartja a szívét, erősíti a csontokat, segít abban, hogy formában maradjon és javítsa gondolkodási folyamatait. Az Elnökök Testnevelési és Sporttanácsa szerint a testmozgás jó módszer arra, hogy barátokat szerezzen és szórakozzon családjával.

6. lépés

Eleget aludni. A testének alvásra van szüksége, hogy felkészülhessen a következő napra. A National Sleep Foundation szerint az agyadnak alvásra van szüksége, hogy koncentrálhasson, emlékezhessen és megoldhassa a problémákat. Alvás közben a tested növekszik, új módszereket talál a betegségek elleni küzdelemre és az erő növelésére.

Amire szükséged lesz

  • Szappan
  • Sampon
  • Fogkefe
  • Fogkrém
  • Hernyóselyem
  • Mosogatórongy
  • Törülköző

A téma által népszerű