Szőlőecet Előnyei

Tartalomjegyzék:

Videó: Szőlőecet Előnyei

Videó: Szőlőecet Előnyei
Videó: KOCSIVLOG - Az Evangélium tönkretette a gyerekkorom! 2023, Június
Szőlőecet Előnyei
Szőlőecet Előnyei
Anonim

A szőlőalapú ecetek gyógyászati előnyök széles skáláját kínálják.

A franciáknál a "savanyú bor" kifejezés szerint az ecet sokféle kulináris terméket tartalmaz, amelyeket az erjesztés során állítanak elő. A nyugati világban a legszélesebb körben fogyasztott ecetek szőlőből és almából származnak. A szőlőalapú ecetek többféle változatban kaphatók - például balzsam, vörösbor és fehérbor - és megkülönböztető tulajdonságokkal bírnak, amelyek felhasználhatóságukat a konyhán kívüli alkalmazásokra is kiterjesztik. Az önkezelés bármelyik kezelése megkezdése előtt konzultáljon orvosával.

A metabolikus szindróma ellen küzd

A vörösborecet számos antioxidánst tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni a testet a metabolikus szindrómától, olyan állapotok gyűjteménye, amelyek együttesen növelik a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát a MedlinePlus szerint. Cal Orey, az "Olívaolaj gyógyító ereje" című könyv szerzője az ecet egészségét elősegítő antioxidánsait kvercetin, polifenolok, tanninok, proantocianidinek, katechin és flavonoidokként határozza meg.

A quercetin segít megelőzni a cukorbetegséget azáltal, hogy lelassítja az inzulin anyagcseréjét - mondja Orey. A polifenolok és a tanninok hasznosak az alvadási faktor és a vérlemezke-aggregáció gátlásában, amelyek mindkettő a szívroham és a stroke súlyos kockázati tényezője. A tanninok hozzájárulnak a nagy sűrűségű lipoproteinek, az úgynevezett jó koleszterin vérszintjének növeléséhez is. Az ecetben található proantocianidinek késleltetik az artéria falain a plakk képződését, Orey szerint a katechin és a flavonoidok együttműködnek egymással a koleszterinszint egészséges állapotában. Beszéljen orvosával annak eldöntésére, hogy ez a gyógymód megfelel-e Önnek és az Ön egészségi állapotának.

Elnyomja az étvágyat

A szőlőalapú ecetek általában 5–10% ecetsavat tartalmaznak, ami a vizsgálatok szerint természetes étvágycsökkentő. A svéd Lund Egyetem táplálkozási kutatói a különféle ecetsavszintek ecetének hatását vizsgálták a tesztalanyok glikémiás és inzulinválaszaira, valamint teltségérzetüket a kizárólag 50 g fehér kenyeret tartalmazó étkezés után. A kutatók a European Journal of Clinical Nutrition 2005. júliusi számában közzétett megállapításaikban arról számoltak be, hogy a glükóz- és inzulinválaszok csökkentek, a jóllakottság pedig az ecetek ecetsavszintjének egyenes arányában nőtt. Forduljon orvosához, mielőtt ezt vagy bármely más házi vagy növényi gyógymódot alkalmazna.

Könnyíti a bőrirritációk kellemetlenségeit

Az Ecet Intézet egy nemzetközi kereskedelmi szövetség, amely a világ legnagyobb ecettermelőinek nagy részét képviseli, amelyek közül sok szőlőalapú. Az intézet weboldala számos hasznos, ecetet használó gyógymódot kínál, köztük néhányat kisebb bőrirritációk esetén. A méh vagy a medúza csípésének fájdalmának enyhítésére az érintett területet szőlőecettel öntse le. Időben alkalmazva a viszketést is kiküszöböli. Haladéktalanul alkalmazzon hűtött ecetet egy bőrégésre, hogy megakadályozza a hólyagok kialakulását; az ecet is enyhítheti a leégett bőr fájdalmát. Ha a száraz és viszkető bőr zavar, áztasson meleg - nem forró - fürdőbe, amelyhez 2 evőkanál. szőlőecetet adtak hozzá.

A téma által népszerű