A Legjobb Módszer Az Alvásra Vállsérülés Után

Tartalomjegyzék:

Videó: A Legjobb Módszer Az Alvásra Vállsérülés Után

Videó: A Legjobb Módszer Az Alvásra Vállsérülés Után
Videó: HOGYAN ALHATSZ EL KÉT PERC ALATT - 2021 [ Gyorsabb elalvást segítő tippek és módszerek ] ***** 2023, Június
A Legjobb Módszer Az Alvásra Vállsérülés Után
A Legjobb Módszer Az Alvásra Vállsérülés Után
Anonim

Alvás vállműtét után

Kérdezzen meg mindenkit, aki vállműtéten esett át, és valószínűleg elmondja, hogy az átélt fájdalom alvási nehézségeket okozott. Egyes vállműtétek, például a forgó mandzsetta javítása, sokkal fájdalmasabbak lehetnek, mint egy egyszerűbb eljárás, mint például a csont sarkantyújának eltávolítása. A lényeg az, hogy a műtét után nehéz kényelmet nyújtani és aludni.

Fájdalomcsillapítás

Képek
Képek

Fájdalom csillapító

Az egyik legegyszerűbb tennivaló az alvás érdekében a fájdalom kezelése. Az alvás előtt 20 percig használt jég segít enyhíteni a fájdalmat és a kellemetlenségeket. Orvosa általában műtét után fájdalomcsillapítót és gyulladáscsökkentő gyógyszert ír fel, amelyek szintén hozzájárulnak a jobb alváshoz.

Alvás felülés

A vállműtéten átesett betegek gyakran a legkényelmesebbek, ha félig fekvő helyzetben ülve alszanak. A fekvőfotel vagy a kényelmes karfával ellátott szék segíthet a kar és a váll helyzetében a fájdalom enyhítésében és a jobb alvásban. Párnák, takarók és egyéb kellékek használatával a kar és a váll ülése fájdalommentes helyzetbe hozhatja az alvást.

Alszik az ágyban

A vállműtét után az oldalán vagy hátán fekve nagyon fájdalmas lehet. Az oldalsó alvóknak az érintetlen karon kell feküdniük, és párnákkal kell a műtéti oldalt kényelmes helyzetben megtámasztaniuk. A hátsó alvóknak gyakran könnyebb az ágyban aludni a vállműtét után, de mégis szükségük lehet párnákra vagy törölközőkre, hogy a kar kényelmes helyzetben legyen.

Ez vészhelyzet?

Ha súlyos orvosi tüneteket tapasztal, kérjük, olvassa el az Országos Orvostudományi Könyvtár azon tüneteinek listáját, amelyekre sürgősségi orvosi ellátásra van szüksége, vagy hívja a 911-es telefonszámot. Ha úgy gondolja, hogy COVID-19-e van, használja a CDC Coronavirus önellenőrzőjét.

A téma által népszerű