A Legjobb Epidurális Utáni Injekciós Gyakorlatok

Tartalomjegyzék:

Videó: A Legjobb Epidurális Utáni Injekciós Gyakorlatok

Videó: A Legjobb Epidurális Utáni Injekciós Gyakorlatok
Videó: Edzésbontások és a legjobb edzésterv naturál testépítőknek 2023, Lehet
A Legjobb Epidurális Utáni Injekciós Gyakorlatok
A Legjobb Epidurális Utáni Injekciós Gyakorlatok
Anonim

Beszéljen orvosával az epidurális injekciót követő megfelelő gyakorlatokról.

Epidurális injekciókat adnak a betegeknek a háton vagy a lábakon sugárzó fájdalom tüneteinek enyhítésére. A szteroid enyhíti az ideggyulladást a fájdalom csökkentése érdekében. Az epidurális injekciókat általában nem javasoljuk a rehabilitáció egyetlen formájaként a hát- és lábfájdalmakban szenvedők számára. Orvosa valószínűleg javasolni fogja az epidurális injekciók nyomán elvégzendő gyakorlatokat, sőt azt is javasolhatja, hogy találkozzon fizikoterapeutával.

Séta

Az injekció beadásának napján ne vegyen részt semmilyen erőteljes testmozgásban. Orvosa javasolhatja a pihenést, de az injekciót követően rendszeresen járnia kell. A gyaloglás lesz az első gyakorlat, amelyben részt vesz az injekciók után. Fél óránként ülve kelj fel és járj mérsékelt tempóban legalább öt percig.

Kezdő mozog

A hátfájás rehabilitációs programjának részeként történő gyakorlás megkezdéséhez kezdjen olyan egyszerű gyakorlatokkal, amelyek nem terhelik a hátat. Az Amerikai Ortopédiai Akadémia boka szivattyúkat és fali guggolásokat ajánl a hátfájásban szenvedők megsegítésére. Bokaszivattyúknál feküdj laposan a hátadon, kinyújtott lábakkal előtted. Nyomja a bokát a padlóhoz, majd maga felé. Ismételje meg a lépést 10–12-szer. Fali guggoláshoz nyomja a hátát a falához, miközben a lábát körülbelül 12 hüvelyk távolságra helyezi a faltól. Összehúzza a hasizomot és hajlítsa meg a térdét, hogy guggolásba kezdjen. Tartsa a pózt öt másodpercig, és egyenesítse ki a térdét, hogy álljon. Végezzen nyolc-12 ismétlést.

Középszintű haladó gyakorlatokhoz

A padlószakaszok elvégezhetők egy köztes vagy haladó edzésprogram részeként. Nyújtsa ki a térdét és a combizmat úgy, hogy laposan a hátán fekszik, lábaival maga előtt. A térd nyújtásához hozza a térdét a mellkasához, miközben megfogja a combot. Tartsa a húzódzkodást legalább 20 másodpercig, mielőtt lábait váltaná. A combizom nyújtása kitágul a térd nyújtásán. Miután a térd a mellkasához ért, egyenesítse ki a lábát, amíg meg nem érzi a comb hátsó részén a nyújtást. Tartsa azt is legalább 20 másodpercig.

Figyelem

Epidurális injekciókkal lehetséges mellékhatások jelentkezhetnek. Ha zsibbadás és izomgyengeség miatt nehéz a testmozgás, forduljon orvosához. Bármely zsibbadás, amelyet az injekció beadása után érezhet, legfeljebb nyolc óra múlva megszűnik. Az epidurális injekciók további kockázata a bénulás, a vérzés, a fertőzés és az allergiás reakció.

A téma által népszerű