Hogyan Kezeljük A Túlzott Izomkárosodást

Tartalomjegyzék:

Videó: Hogyan Kezeljük A Túlzott Izomkárosodást

Videó: Hogyan Kezeljük A Túlzott Izomkárosodást
Videó: Hogyan használjuk a múltat és hogyan ne? - A zsidó közösségről kezdőknek és haladóknak 7. rész 2023, Június
Hogyan Kezeljük A Túlzott Izomkárosodást
Hogyan Kezeljük A Túlzott Izomkárosodást
Anonim

A jég enyhíti az izomfeszültség fájdalmát.

Izmaid erősek, kemény rostok. A gyakori használat, megterhelés és nyomás azonban túlságosan megnyújthatja izmait, ami túlzott sérüléshez vezethet. Ez a sérüléstípus leggyakrabban a hátadban és a lábad hátsó részén található izmokban fordul elő, amelyek nyomásnak vannak kitéve edzés közben. A túlzott izomkárosodás kezelése nemcsak az izomkárosodás azonnali tüneteinek kezelését igényli, hanem az életmód módosítását is, hogy megelőzzék a túlzott sérüléseket.

1. lépés

Vegye le súlyát a sérülésről, hogy pihentesse az érintett izomterületet. A hozzáadott megterhelés csak ronthatja a túlzott izomzatot. Ha megerőltette a lábizmát, az érintett terület megemelése elősegítheti a gyulladás és a duzzanat csökkentését azáltal, hogy ösztönzi a vér visszaáramlását a szívbe. A stratégiailag elhelyezett párnák csillapíthatják a lábat, és megemelhetik, vagy támogathatják a hát természetes görbéit, ha hátsérülést tapasztalt.

2. lépés

Vegyen be egy vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót és gyulladáscsökkentő gyógyszert, például ibuprofent vagy acetaminofent. Ezek a gyógyszerek elősegítik a duzzadt erek zsugorodását, csökkentve a sérülést követő fájdalmat és duzzanatot.

3. lépés

Helyezzen jégcsomagot az érintett területre. Mindig csomagoljon jeget vagy jégtömlőt egy védőruhába, hogy megakadályozza a bőr égését az alkalmazás helyén. Hagyja a bőrön 10-15 percig, majd távolítsa el 10 percig, és ismételje meg. A sérülés bekövetkezésétől számított egy-három napig folytassa a rendszeres jég alkalmazását.

4. lépés

Fogyasszon jelentős mennyiségű sovány fehérjét a gyógyulási időszak alatt olyan forrásokból, mint a tejsavófehérje turmixok, bőr nélküli csirkemell, sózatlan dió, mogyoróvaj és pulyka. Fehérje szükséges az izomzat helyreállításához, és elegendő fehérje hiánya lelassíthatja a helyreállítási folyamatot. Célozzon egy kis fehérje fogyasztását minden étkezéshez vagy snackhez, amelyet egész nap elfogyaszt.

Amire szükséged lesz

  • Ibuprofen vagy acetaminofen
  • Párnák
  • Jég vagy jégtakaró

Tipp

Túlzott sérülések fordulnak elő, amikor ugyanazt a gyakorlatot ismételgeti. A jövőbeni sérülések megelőzése érdekében változtassa meg edzését vagy napi rutinját. Cserélje ki a kerékpáros, gyalogos vagy elliptikus edzéseket egy futásra, vagy tartson gyakori nyújtási szüneteket, ha ugyanazt a mozgást végzi a munkahelyén.

Figyelem

Ha a túlzott izomkárosodása nem reagál az otthoni kezelésekre, keresse fel orvosát, aki értékelheti Önt egy súlyosabb sérülés esetén. Kezelés nélkül a túlzott izmok elszakadhatnak, ami súlyos esetekben műtéti javítást tehet szükségessé. Kerülje a hő alkalmazását a kezdeti izomsérülés után, amely elfedheti a fájdalmas tüneteket, és az erek duzzadását okozhatja zsugorodás helyett. A hő akkor alkalmazható, amikor a fájdalma csökkenni kezd, hogy elősegítse az érintett izomterület megnyújtását és megakadályozza, hogy túl feszes legyen.

Ez vészhelyzet?

Ha súlyos orvosi tüneteket tapasztal, kérjük, olvassa el az Országos Orvostudományi Könyvtár azon tüneteinek listáját, amelyekre sürgősségi orvosi ellátásra van szüksége, vagy hívja a 911-es telefonszámot. Ha úgy gondolja, hogy COVID-19-e van, használja a CDC Coronavirus önellenőrzőjét.

A téma által népszerű