Citrom Megfázás és Influenza Kezelés

Tartalomjegyzék:

Videó: Citrom Megfázás és Influenza Kezelés

Videó: Citrom Megfázás és Influenza Kezelés
Videó: Citrom, gyömbér, méz - influenza, megfázás megelőzésére és enyhítésére - BF 2023, Lehet
Citrom Megfázás és Influenza Kezelés
Citrom Megfázás és Influenza Kezelés
Anonim

A citrom nemcsak finom ételként, hanem megfázás és influenza elleni gyógyszerként is hasznos.

A citrom a vese öblítésétől, a vesekövek képződésétől való védelemtől a vér lúgosításáig mindenre hasznos. A megfázás vagy az influenza kezelésére szolgáló legtöbb otthoni gyógymód a citromlé és más ételek egyszerű keveréke; ha azonban ételt használ a betegségek kezelésére, akkor először mindig figyelmeztetnie kell orvosát.

Lemon attribútumai

A citromban magas a C-vitamin, egy természetes antioxidáns, amely fokozza az immunrendszert, valamint vírusellenes és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A citromban magas a kálium, egy fontos ásványi anyag is, amely a vesék maximális működését segíti elő, és részt vesz a vérnyomás szabályozásában. Mivel a vesék elengedhetetlenek a vér hulladékának kiürítésében, a citromlé vízzel vagy más ételekkel együtt történő fogyasztása támogatja a veseműködést. A citrom a vér és a vizelet lúgosításához is hozzájárul, mivel lúgképző környezetet hoz létre a szervezetben, amely kissé megváltoztatja a pH-t. Mindezek a tényezők arra utalnak, hogy a citrom a természet szinte tökéletes kezelései közé tartozik az immunrendszer fokozására és a megfázás vagy az influenza leküzdésére.

Mellkasi torlódás

Ha egy teljes feldarabolt citromot és egy fél hagymát forralunk fel egy korsó vízben, elkészíthetünk egy főzetet, amely segít átvágni és csökkenteni a mellkas nyálkahártyáját - írja Jethro Kloss a "Vissza az Édenhez" c. Ez a keverék olyan teát készít, amelyet egy csészével kell elfogyasztani, naponta többször is, hogy kiszáradjon a torlódás és az orrmelléküreg-gyulladás. Elég keserű és kis mennyiségű mézzel vagy stevia-val édesíthető.

Torokfájás

Egy citrom felszeletelése és kb. 1 csésze vízben 8 percig történő forralása alapot szolgáltat egy megnyugtató köhögés elleni szerhez. Miután a keverék kihűlt, és eltávolította a pépet, adjon hozzá 2 evőkanál. glicerint és keverjük össze. 10 perc múlva adjunk hozzá 1 evőkanál. édesem. Igyon egy kortyot, amikor szükséges a megfázás vagy az influenza okozta torokfájdalom enyhítésére.

Köhögés

A citromlé és a méz egy kis tálban összekeverve egyszerű és gyors köhögés és torokfájás kezelését biztosítja az influenza alatt. A méz és más édes szirupok zavarják a köhögést kiváltó mechanizmust, csillapítják a csiklandozást és viszketést, és elnyomják a köhögést.

Álmatlanság

Az influenza és a megfázás egyaránt olyan kényelmetlenséget okozhat, hogy nehéz lesz aludni. A citromalapú forró kisgyermek megkönnyebbülést jelenthet. Keverjen össze egy adag rumot vagy skótot, 2 evőkanál. minden méz és citromlé, valamint egy teáskanna a kedvenc teájából. Adjon hozzá forró vizet és meredek. Ez kiváló ital nemcsak a békés alvás elősegítésére, hanem a köhögés és a torokfájás enyhítésére. Ne szolgáljon ilyet gyermekeknek, hacsak nem hagyja ki az alkoholt.

Megfontolások

Ha tünetei továbbra is fennállnak vagy súlyosbodnak, hívja orvosát. Körülbelül hét-tíz nap szükséges, amíg a megfázás vagy az influenza teljesen feloldódik. Ha van választása a friss citromlé vagy a palackos citromkoncentrátum használata között, használja a friss gyümölcslevet, amely magasabb vitamin- és ásványi anyag tartalommal rendelkezik. A szerves citromokat előnyben részesítjük a nem szervesekkel szemben, hogy elkerüljük a peszticid vagy kémiai maradványokat, amelyek a bőrön és a rostban maradhatnak.

Ez vészhelyzet?

Ha súlyos orvosi tüneteket tapasztal, kérjük, olvassa el az Országos Orvostudományi Könyvtár azon tüneteinek listáját, amelyekre sürgősségi orvosi ellátásra van szüksége, vagy hívja a 911-es telefonszámot. Ha úgy gondolja, hogy COVID-19-e van, használja a CDC Coronavirus önellenőrzőjét.

A téma által népszerű