Diéták Szója, Tejtermék és Búza Nélkül

Tartalomjegyzék:

Videó: Diéták Szója, Tejtermék és Búza Nélkül

Videó: Diéták Szója, Tejtermék és Búza Nélkül
Videó: 5 fatális hiba diétában | Diéta tippek, tanácsok 2023, Június
Diéták Szója, Tejtermék és Búza Nélkül
Diéták Szója, Tejtermék és Búza Nélkül
Anonim

Salads are a fresh choice for a meal.

When following a diet without soy, dairy or wheat, it may seem you have few choices. Fruits, vegetables, lean meats, plant oils and many grains are naturally free of soy, wheat and dairy. These foods serve the foundation of soy-, dairy- and wheat-free plans and still provide adequate nutrition, taste satisfaction and calories for energy.

Indications

Szoptató anya.

A búzát, a szóját és a tejtermelést kizáró étrend alkalmazható az élelmiszer-intolerancia vagy az allergia meghatározására. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal a szóját, a tejterméket és a búzát sorolja fel a nyolc leggyakoribb ételallergén között. Az orvos emésztési problémáktól, például hasmenéstől, puffadástól és gázoktól szenvedő embereket szója-, búza- és tejmentes étrendre helyezheti, hogy megnézze, megszűnnek-e a tünetek. Azok a szoptató anyák, akiknek kóros babájuk van, szója, búza és tejtermék nélküli étrendet is követhetnek a csecsemő tüneteinek feloldása érdekében.

Jellemzők

Quinoa (full frame)
Quinoa (full frame)

Quinoa.

A raw diet that involves eating primarily uncooked plant foods, is an example of a wheat-, soy- and dairy-free diet. These diets are built around fresh vegetables, seeds, nuts, sprouted grains, fruits and cold-pressed oils. You do not have to become a vegan to eliminate soy, wheat and dairy. Plain meat, poultry, fish and eggs are also dairy, soy and wheat free. Grains such as quinoa, millet, amaranth and teff also fit into soy-, dairy- and wheat-free diets.

Considerations

Mandulatej.

Sok feldolgozott termék tartalmaz szóját, búzát vagy tejterméket tartalmazó összetevőket, például szójalecitint, étkezési keményítőt vagy nátrium-kazeinátot. Ha feldolgozott, csomagolt ételeket fogyaszt, olvassa el figyelmesen a címkéket, és tanulja meg azonosítani azokat a lehetséges összetevőket, amelyek rejtett szója-, búza- és tejtermékforrások. Lehet, hogy lefogy, ha búza-, szója- és tejmentes étrendet követ, mert kiküszöböli sok olyan magas kalóriatartalmú ételt, amely fehér lisztet, cukrot és felesleges nátriumot tartalmaz. Keressen nem tejtermékekben, kalciumban gazdag ételeket, hogy elegendő mennyiségű e csontépítő ásványi anyagot nyerjen. A dúsított mandula tej és gyümölcslevek, a csontos konzerv lazac és a zöld leveles zöldségek kalciumot adnak tej, szója vagy búza nélkül.

Menüötletek

morning breakfast scrambled eggs
morning breakfast scrambled eggs

scrambled eggs.

breakfast may include scrambled eggs with vegetables, cooked quinoa with rice milk and dried fruit or smoothies made with fresh fruits, nut butter and hemp protein powder. large green salads with beans, nuts or grilled meat, roasted fish with quinoa and steamed vegetables or rice-based pasta with fresh tomatoes, basil and ground turkey are potential lunches and dinners. snack on nuts, fresh fruit or air-popped popcorn.

A téma által népszerű