Magas Kalóriatartalmú és Alacsony Nátriumtartalmú ételek

Tartalomjegyzék:

Videó: Magas Kalóriatartalmú és Alacsony Nátriumtartalmú ételek

Videó: Magas Kalóriatartalmú és Alacsony Nátriumtartalmú ételek
Videó: SZUPERTITKOS RECEPT A FOGYÁSHOZ, SZÁLKÁSÍTÁSHOZ #1 / HATALMAS ADAG, KEVÉS KALÓRIA! 2023, Lehet
Magas Kalóriatartalmú és Alacsony Nátriumtartalmú ételek
Magas Kalóriatartalmú és Alacsony Nátriumtartalmú ételek
Anonim

Válasszon sótlan mandulát és földimogyorót magas kalóriatartalmú, alacsony nátriumtartalmú snackként.

Az ülő életmód és a könnyű ételekhez való könnyű hozzáférés túlzott mennyiségű só fogyasztását eredményezheti. Ez káros lehet az egészségére, különösen, ha hajlamos a magas vérnyomásra. Néhány alacsony kalóriatartalmú étel egészségesnek tűnhet, mivel alacsony a zsírtartalma, de ugyanezekben az élelmiszerekben sok nátrium lehet. Fogyasszon magas kalóriatartalmú és alacsony nátriumtartalmú ételeket, ha azokban kevés a telített zsír, transz-zsír, cukor és koleszterin. Ezeket az ételeket be kell építeni az egészséges, napi étkezési tervbe.

Jelentőség

Ha a vérnyomása folyamatosan meghaladja a 120/80 Hgmm-t, fennáll a magas vérnyomás veszélye; ha a vérnyomása 140/90 Hgmm vagy nagyobb, akkor magas a vérnyomása. Nagyobb a szívbetegség és a vesebetegség kockázata, ha a vérnyomása ilyen magas szinten marad. A magas kalóriatartalmú, alacsony nátriumtartalmú ételek fogyasztása az alacsony nátriumtartalmú étrend részeként hatékonyan csökkenti a vérnyomást, függetlenül attól, hogy normális, határértékű vagy magas a vérnyomása. Ha vérnyomáscsökkentő gyógyszert szed, az alacsony nátriumtartalmú étrend fokozza a gyógyszerek hatékonyságát - állítja Shelby Scott, MD, az ACSM's Health & Fitness Journal című folyóiratában megjelent 2007-es cikk szerint.

Napi nátrium bevitel

A Betegségmegelőzési és Megelőzési Központok azt javasolják, hogy az egészséges felnőttek legfeljebb 2,300 mg nátriumot fogyasszanak naponta; ha afro-amerikai, 40 éves vagy idősebb, és ha magas a vérnyomása, akkor legfeljebb 1,500 mg nátriumot fogyasszon naponta. Fenntartja az élelmiszernaplót az étkezés megtervezéséhez, beleértve a kalóriák számát és a milligramm nátriumot.

Diófélék és dióvajak

A sózatlan, természetes dió nagyon kalóriatartalmú és nátriummentes. Egy negyed csésze dió 180 és 200 kalória között van. A diófélék egyszeresen telítetlen zsírokat, különösen mandulát tartalmaznak. A dió gazdag omega-3 zsírokban. Ezek a zsírok segítenek csökkenteni a rossz koleszterinszintet és emelni a jó koleszterint - állítja Janet Brill, Ph. D. regisztrált dietetikus 2007-es cikke, amelyet az "ACSM's Health & Fitness Journal" publikált. A csak dióval és kis mennyiségű sóval készített természetes dióvajak evőkanálonként körülbelül 105 kalóriát és 52 mg nátriumot tartalmaznak.

Friss húsok és halak

A sovány húsdarabok és a zsíros halak átlagosan több kalóriát tartalmaznak, mint a csirkemell. 3 oz. adag marhahús bélszín 175 kalóriát és csak 54 mg nátriumot tartalmaz. 3 oz. adag lazac is 175 kalóriát és 52 mg nátriumot tartalmaz. Használjon sómentes ételízesítőket a fehérje ízesítésére. A húst és a halat főzze olívaolajjal a grillen, vagy süsse meg őket a tűzhely tetején. Az olívaolaj gazdag szív-egészséges, koleszterinszint-csökkentő zsírokban is, míg a lazac tele van omega-3 zsírokkal.

Gabonafélék

Egy csésze főtt barna rizs vagy teljes kiőrlésű tészta alig több mint 200 kalóriát tartalmaz. Egy csésze közepes szemű barna rizs 20 mg nátriumot tartalmaz, 1 csésze teljes kiőrlésű tésztában pedig körülbelül 1 g nátrium található. Ne adjon sót a vízhez, amelyben a gabonáját főzi. Egy közepesen sült burgonya 145 kalóriát és 8 mg nátriumot tartalmaz.

A téma által népszerű