Szintroid Kölcsönhatások A Vitaminokkal

Tartalomjegyzék:

Videó: Szintroid Kölcsönhatások A Vitaminokkal

Videó: Szintroid Kölcsönhatások A Vitaminokkal
Videó: Mechanikai kölcsönhatások (1981) 2023, Június
Szintroid Kölcsönhatások A Vitaminokkal
Szintroid Kölcsönhatások A Vitaminokkal
Anonim

Bizonyos vitaminok kölcsönhatásba léphetnek a szintroiddal.

A Synthroid egy vényköteles gyógyszer, amely hipotireózis kezelésére alkalmazható. Noha sokféle pajzsmirigy-rendellenesség létezik, a hypothyreosis továbbra is a leggyakoribb, milliókat érint az Egyesült Államokban. Míg a pajzsmirigy alulműködés mind a férfiaknál, mind a nőknél előfordul, a nőknél gyakoribb, az Országos Egészségügyi Intézet szerint.

Pajzsmirigy alulműködés

A pajzsmirigy egy kis mirigy, amely felelős a hormonok termeléséért és az anyagcsere befolyásolásáért. Kétféle hormon létezik, amelyet a pajzsmirigy hoz létre: tri-jodotironin vagy T3 és tiroxin vagy T4. Ezek a hormonok befolyásolják a szervezet metabolizmusának módját, előnyben részesítve azt akár azonnali energia, akár tárolás céljából. Amikor a pajzsmirigy alulműködik, kevesebb pajzsmirigyhormont termel, és klinikailag hipotireózisnak nevezik. Ez olyan tüneteket eredményezhet, mint a súlygyarapodás, a gyenge növekedés és az energiahiány, és általában a szervezet hiányában lévő hormon pótlásával kezelik - jegyzi meg a Hormon Alapítvány honlapja.

Synthroid

A Synthroid - más néven levotiroxin - a T4 szintetikus változata. Bár tipikusan hypothyreosis kezelésére használják, más állapotok esetén is alkalmazzák. A szintroid bevétele általában megfordítja a hypothyreosis tüneteit, de nem gyógyítja meg az állapotot. Az Országos Egészségügyi Intézet szerint a tünetek visszafordulása akár több hétig is eltarthat.

Táplálékbevitel és Synthroid

Kövesse a szokásos étrendet a szteroid szedésekor, hacsak orvosa nem javasolja másként. Mellékhatások, például étvágyváltozás, hányinger, hányás vagy fogyás fordulhatnak elő. Más mellékhatásokat is tapasztalhat, például gyomorgörcsöt, fejfájást, remegést, idegességet vagy fokozott étvágyat. Ezek a tünetek befolyásolhatják az étrend bevitelét, ezért mindenképpen konzultáljon orvosával, ha ezek bármelyikét tapasztalja.

Vitamin kölcsönhatások

A vas-, kalcium- vagy magnézium-kiegészítők csökkenthetik a szintroid felszívódását, és legalább négy órával külön kell őket bevenni. Mondja el orvosának, hogy szed-e olyan vitaminokat tartalmazó kiegészítőket. Ezenkívül az olyan ételek, mint a dió, a szójatermékek és a magas rosttartalmú ételek is csökkenthetik a gyógyszer felszívódását. Vegyük be a szintroidot legalább két órával az étkezés előtt. Általában orvosa figyelemmel kíséri a pajzsmirigy működését, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ezek a vitaminok és ételek nem lépnek-e kölcsönhatásba a gyógyszerével.

Megfontolások

Vegye be a szintroidot pontosan úgy, ahogy azt a vénye előírja. Ha kérdése van az étrenddel, a kiegészítőkkel vagy más gyógyszerekkel való kölcsönhatással kapcsolatban, forduljon orvosához és gyógyszerészéhez.

A téma által népszerű