Mennyi Koffein Van Tim Hortons Kávéban?

Tartalomjegyzék:

Videó: Mennyi Koffein Van Tim Hortons Kávéban?

Videó: Mennyi Koffein Van Tim Hortons Kávéban?
Videó: Заказать кофе Tim Hortons 2023, Lehet
Mennyi Koffein Van Tim Hortons Kávéban?
Mennyi Koffein Van Tim Hortons Kávéban?
Anonim

Az ingerlékenység a koffeinfelesleg egyik tünete.

A koffein egy enyhe stimuláns, amely a test természetes „harcolj vagy menekülj” reakcióját váltja ki. A koffein a mellékvese folyadékát választja ki, ezért hirtelen rohanást érez egy csésze kávé elfogyasztása után. A kanadai vállalat, Tim Hortons, különféle választékú és méretű kávékat állít elő, mindegyik különböző koffeintartalommal.

Rendszeres kávé

Tim Hortons rendszeresen főzött kávéja négy méretben kapható, a kicsitől az extra nagyig. Egy kis csésze Tim Hortons szokásos kávéja 80 mg koffeint tartalmaz, míg az extra nagy adag 200 mg koffeint tartalmaz. A közepes és a nagy méret 100, illetve 140 mg-ot tartalmaz. Az étrendben lévő túl sok koffein kiszáradást okozhat, és nehéz lehet a vesén, de a napi 1-2 csésze nem tekinthető károsnak.

Koffeinmentes kávé

Tim Hortons koffeinmentes kávét is kínál. Neve ellenére azonban a legtöbb koffeinmentes kávé kis adag koffeint tartalmaz. Egy kis csésze Tim Hortons koffeinmentes kávéja 5 mg koffeint tartalmaz, míg egy extra nagy csésze 12 mg koffeint tartalmaz. A közepes és a nagy csésze 6, illetve 9 mg koffeint tartalmaz.

Forró különleges kávé

Tim Hortons forró, különleges kávéitalai közé tartozik a cappuccino és a moha. Tim Hortons forró csokoládét is kínál, amely nyomokban tartalmaz koffeint. Tim Hortons cappuccino italainak koffeintartalma a kis pohárban lévő 45 mg-tól az extra nagy mennyiségű 110 mg-ig terjed; a mochák kicsiben 50 mg, nagyban 130 mg. Tim Hortons forró csokoládéja 12 mg koffeint tartalmaz egy kis csészében és 30 mg koffeint egy nagy csészében.

Hideg speciális kávé

Tim Hortons kínál jeges cappuccinókat is, amelyek rendszeres vagy legfelsőbb fajtákban kaphatók. A jeges cappuccinók valamivel több koffeint tartalmaznak, mint a forró változat, 90 mg a kis pohárban és 150 mg a nagy csészében. Egy közepesen jeges cappuccino 120 mg koffeint tartalmaz. A szokásos és a legfelső jeges cappuccinók is ugyanolyan mennyiségű koffeint tartalmaznak.

A téma által népszerű