A Herniated Lemez Legjobb Gyakorlatai

Tartalomjegyzék:

Videó: A Herniated Lemez Legjobb Gyakorlatai

Videó: A Herniated Lemez Legjobb Gyakorlatai
Videó: Йога полной длины для грыжи межпозвоночного диска | Йога с Селест Перейрой 2023, Június
A Herniated Lemez Legjobb Gyakorlatai
A Herniated Lemez Legjobb Gyakorlatai
Anonim

Bizonyos gyakorlatok csökkenthetik a porckorongsérv tüneteit.

A porckorongsérv, amelyet néha csúszott vagy megrepedt korongnak is neveznek, fájdalmat és szokatlan idegi érzéseket okozhat, például gyengeséget, bizsergést vagy zsibbadást. Ez az állapot akkor fordul elő, amikor egy gerinclemez megnyomja a gerinc idegeit. Bizonyos gyakorlatok segíthetnek a porckorongsérv kellemetlenségeinek és egyéb tüneteinek enyhítésében. Az edzésprogram megkezdése előtt konzultáljon orvosával.

Menet a trambulinon

Jr. Ron Daulton, ifj. Kiropraktikus szerint a HealYourBulgingDisc.com weboldalon a helyben menetelés egy kicsi, 3-tól 4 láb széles trambulinon hasznos módja a bemelegítésnek, mielőtt más herniated lemezes gyakorlatokat végezne, és rendkívül hasznos lehet a kidudorodó vagy porckorongsérv tüneteinek enyhítése. Álljon a trambulin közepére. Tartsa a karját az oldalán, nézzen egyenesen előre, és meneteljen a helyén öt percig minden nap. Ne ugráljon és ne ugráljon a trambulinon.

Cobra Pose

A kobra póz segít nyújtani és meghosszabbítani az egész gerincet, és növeli az ágyéki gerinc rugalmasságát. James Brumitt, az MSPT, a Csendes-óceáni Egyetem fizikoterápiájának oktatója szerint "Alapértékelés és képzés" című könyvében a rugalmassági gyakorlatok, mint például a kobra, fontosak a porckorongsérv helyreállításához. Feküdjön arccal lefelé a padlón, lapos kezével a padlón a vállai mellett, tenyérrel lefelé. Lélegezzen be és nyomja be a padlóba, kiegyenesítve a karjait, és felemelve felsőtestét a padlóról. Tartsa az alsó medencét a padlón. Hajtsa kissé a hátát, és nézzen fel a mennyezetre. Tartsa ezt a pózt 30 másodpercig, majd engedje el.

Terápiás labda visszapattanás

A terápiás labdára ugrálás egyszerű és hatékony gyakorlat a porckorongsérv számára, mert a Daulton szerint segít a tápanyagok és az oxigén pumpálásában a lemezeibe. Üljön egy nagy terápiás vagy edzőgömbön, nézzen egyenesen előre, és lazítsa el a karjait az oldala mellett. Minden nap öt percig ugráljon fel és le a labdán. Ne ugráljon túl magasra, különben fennáll annak a veszélye, hogy súlyosbítja a tüneteit.

Macska és teve

A macska és a teve két jógapózot ötvöz egy áramló gyakorlatban, amely segíthet enyhíteni a porckorongsérv fájdalmát és nyomását. Brumitt szerint ez a gyakorlat a gerinc rugalmasságának növelésében is segít, ami előnyös a porckorongsérvek helyreállításához. Kezdje a kezén és a térdén. Lélegezzünk ki és kerekítsük meg a gerincünket, kézzel és karral a padlóba nyomkodva. Nézze meg a lábát, kissé meghajlítva a nyakát. Lélegezzünk be, és engedjük a gyomrot, hogy lehajoljon, ívelve a hátát, és vállát a gerinc felé irányítva. Nézz fel a mennyezetre. Ismételje meg ezt a gyakorlatot ötször.

Ez vészhelyzet?

Ha súlyos orvosi tüneteket tapasztal, kérjük, olvassa el az Országos Orvostudományi Könyvtár azon tüneteinek listáját, amelyekre sürgősségi orvosi ellátásra van szüksége, vagy hívja a 911-es telefonszámot. Ha úgy gondolja, hogy COVID-19-e van, használja a CDC Coronavirus önellenőrzőjét.

A téma által népszerű