Jóga Blokk Pótló

Tartalomjegyzék:

Videó: Jóga Blokk Pótló

Videó: Jóga Blokk Pótló
Videó: Как использовать блоки йоги для совершенствования практики, пассивные прогибы назад, растяжка при болях в спине 2023, Június
Jóga Blokk Pótló
Jóga Blokk Pótló
Anonim

Some yoga blocks are crafted of wood.

A yoga block comes in handy when you need extra stabilization in balancing poses or need to modify the angle of your knees when seated. Of course, these aren't the only uses for this valuable prop first popularized by legendary yogi and teacher B. K. S. Iyengar.

You don't always have access to a block, but that doesn't mean your practice should suffer. If you're on the road and didn't pack one in your suitcase, or have a home practice and haven't gotten around to getting one yet, that's OK. Many items can stand in, depending on what you want to use the block for.

Standard Block

The dimensions of a standard block are 4 x 6 x 9 inches. They're usually made of foam, cork or wood. The foam ones have a little give and are the least sturdy, but most gentle on sensitive body parts such as your back or head. Cork and wood blocks offer greater stability, but usually come with a higher price tag.

Read More: Yoga Blocks: Cork vs. Foam

You can also find blocks about half the size of standard blocks. Usually, these are available in specialty Iyengar or restorative yoga studios. Many of the listed substitutes work can stand in for this size block, too.

A Book

A hard cover book makes for a good yoga block substitute, especially if it's one you're just not into reading any more. Choose a book of appropriate size, depending on what you want to use the block for in your practice.

Egy vagy több könyv támogatja a jóga blokkot.

Egy nagyobb, vastagabb könyv, mint egy régi szótár vagy enciklopédia, jó kézfeszítésként szolgál, így jobban egyensúlyozhat a Half Moon pózban. Használjon könyvet a homlokának megtámasztására, ha az nem érinti könnyen a padlót, olyan pózban, mint a Gyermeké. Egy köteg könyv felemeli a csípődet a Bridge-ben. Ragassza össze a régi könyveket, vagy tekerje be egy törülközőbe, hogy megteremtse a szükséges magasságot.

A tested

Egyes jógi puristák kihívást jelentenek, hogy tegyék el a kellékeket, és a testet használják a módosításhoz. Ahelyett, hogy blokkot használna a padló meghosszabbításához a kezeihez közel álló hajlítással, egyszerűen hajlítsa meg térdeit, hogy elérje a földet. Ha egy blokk segítségével eléri a padlót a háromszögben, elégedjen meg azzal, hogy kezét a sípcsontjához vagy a combjához támasztja.

Törölköző vagy takaró

A törülköző vagy takaró nem nyújt erős támaszt, de segíthet emelni a csípőjét, hogy kényelmesebbé tegye az ülő előre hajtásokat. Egyszerűen hajtsa be a szövetet egy vastag négyzetbe, és üljön le félig-meddig félig-meddig, hogy megemelje a csípőjét. Észre fogja venni, hogy a csípőtől való hajlás könnyebben elérhető, kényelmes és kielégítő. A szilárd párna egy másik jó helyettesítő.

Pregnant woman doing yoga. healthy motherhood concept
Pregnant woman doing yoga. healthy motherhood concept

Sit on a towel or blanket.

Folded towels also support your outer knees when they're butterflied in a Reclined or Seated Bound Angle pose. Instead of placing blocks under your knees in Savasana to release your spine and make it more comfortable, use a rolled up towel or blanket.

A block is commonly used to create greater awareness and intensity in certain poses. A rolled towel serves the same purpose when placed between your thighs in Bridge or Dolphin pose.

Egy jó párna helyettesítheti a jóga blokkot.

Kamra tételek

A családi méretű bab- vagy tésztadoboz csaknem megfelelő magasságú ahhoz, hogy a kezét a Half-Moon-ban támogassa. Használjon konzervdobozt mindkét kéz alatt, hogy segítsen felemelkedni a Scale pózban.

Ha élelmiszer-ipari termékek használata elrettent, vegye fontolóra a folyékony mosószeres kancsókat vagy a doboz mosodai port. Egy üres kávéskanna vagy fejjel lefelé fordított edény is használható az egyensúly érdekében.

A téma által népszerű