Alacsony Káliumszint és Szorongás

Tartalomjegyzék:

Videó: Alacsony Káliumszint és Szorongás

Videó: Alacsony Káliumszint és Szorongás
Videó: 5 lépés, a Szorongás + a Pánik megszüntetéséhez 2023, Június
Alacsony Káliumszint és Szorongás
Alacsony Káliumszint és Szorongás
Anonim

A citrusfélék és gyümölcslevek káliumban gazdagok

A kálium bőségesen megtalálható az egész testben. Valójában ez az egyik leggyakoribb ásványi anyag a szervezetben. A kálium szinte minden testi funkcióban segít. A kálium egyensúlyhiánya sokféle mellékhatást okozhat, az egyik a szorongás.

Alacsony kálium okai és mellékhatásai

A nátrium és a kálium egyedülálló szerepet játszik a testben. Ha magas a nátriumszint, alacsony a káliumszint. Sok amerikai magas nátriumtartalmú étrendet fogyaszt, ami alacsony káliumszintet eredményez a szervezetben. Azoknál a nőknél, akik szájon át szednek fogamzásgátlókat, bárkinek, aki fizikailag aktív, dohányzik vagy alkohollal visszaél, mind valószínűbb, hogy alacsony a káliumszintje. Ha alacsony a káliumszintje, olyan mellékhatásokat tapasztalhat, mint a rendellenes szívritmus, az izomrostok lebomlása, székrekedés, fáradtság és izomgyengeség vagy görcsök. A tünetek általában akkor fordulnak elő, ha drámai káliumcsökkenés tapasztalható. Nem mindig tapasztalhat mellékhatásokat, ha káliumszintje kissé egyensúlyhiányos.

Szorongás

A szorongás az abnormális aggodalom, félelem, félelem vagy idegesség érzése. A szorongás számos okból jelentkezhet, és különböző intenzitású. A szorongás egyik gyakori oka a helytelen étrend. A tested összetett kémiai rendszer. Ha hiányzik egy adott vitamin vagy ásványi anyag, akkor a rendszered eldobható. A káliummal kapcsolatban az alacsony szint mentális fáradtságot, stresszt és szorongást okozhat. A kiegyensúlyozott étrend és az egész, természetes ételek beépítése segíthet a szorongás legyőzésében.

Káliumban gazdag ételek

A leginkább káliumban gazdag ételek a friss, természetes gyümölcsök és zöldségek. Néhány kivételesen magas forrás az avokádó, banán, citrusfélék és gyümölcslevek, paradicsom, zöld leveles zöldségek és még a moszat is. Magas káliumtartalmú ételek beépítése és a napi bevitt nátrium korlátozása segíthet az optimális káliumszint elérésében. Javasoljuk, hogy naponta körülbelül 3 500 mg káliumot fogyasszon. Káliumban gazdag ételek készítésekor a sütés vagy a keveréses sütés egyaránt lehetőséget nyújt a kálium nagy részének megőrzésére. A forralás gyakran káliumveszteséghez vezet.

Gyógyszerek és kiegészítők

Ha fokozott szorongásos tüneteket tapasztal, akkor a legjobb, ha találkozik háziorvosával. A kálium növelése nem biztos, hogy hosszú távon javítja a szorongást. Orvosa fel tudja mérni a szorongás szintjét, és további útmutatást ad a legjobb kezeléshez. A túl sok káliumhoz mellékhatások társulnak. Vigyázzon, hogy ne fogyasszon túl sokat a szorongással kapcsolatos problémák megoldása érdekében.

A téma által népszerű