Hogyan Főzzünk Sertésszeletet Egy Edényben

Tartalomjegyzék:

Videó: Hogyan Főzzünk Sertésszeletet Egy Edényben

Videó: Hogyan Főzzünk Sertésszeletet Egy Edényben
Videó: Temesvári sertésszelet @Szoky konyhája 2023, Június
Hogyan Főzzünk Sertésszeletet Egy Edényben
Hogyan Főzzünk Sertésszeletet Egy Edényben
Anonim

A sertésszelet sokoldalú húsdarab, amely nagyjából alkalmas bármilyen főzési módszerre, beleértve egy hosszú, lassú ülést egy Crock-Pot-ban. A lassú főzés nem csupán egy elfoglalt ember helyettesíti a tűzhelyen való rabszolgaságot, hanem a lassú főzés is választási módszer a sertésszelet főzéséhez, mivel segít megőrizni ízletes folyadékát, amely főzés közben fejlődik ki, miközben lehetővé teszi számukra, hogy önkidolgozhassák, amíg nem zavarják meg a gyengédséget. Kevés ételízesítőre van szükség, de az alapvető technika könnyen adaptálható kedvenc összetevőinek beépítéséhez, és a karaj teljes, egyedényes étkezéssé változtatható.

1. lépés

Képek
Képek

Távolítsa el a sertésszeletet a csomagolásukból, és törölje szárazra papírtörlővel. Ha fagyasztott sertésszeleteket használ, előzetesen felolvasztja őket.

2. lépés

Képek
Képek

Fűszerezze a sertésszeleteket mindkét oldalán a választott gyógynövényekkel és fűszerekkel, például frissen őrölt fekete borssal, olasz gyógynövénykeverékkel, szárított petrezselyemmel vagy egy kis hőhatásra szárított chilis pelyhekkel. Addig ne sózzon, amíg meg nem kóstolta a főtt sertéshúst.

3. lépés

Képek
Képek

Tegye vastagon szeletelt zöldségeket, például hagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát, burgonyát vagy káposztát a Crock-Pot aljába, ha szeretné. A sertéshús ízét kiegészítő gyümölcs vastag szelete, például alma és ananász, egy másik lehetőség.

4. lépés

Képek
Képek

Rendezze a fűszerezett sertésszeleteket a zöldség- vagy gyümölcsszeletekre, ha ezeket tartalmazta, vagy az edény aljára. Tartsa a karajokat egy rétegben, ha lehetséges.

5. lépés

Képek
Képek

Adjon hozzá kevés - legfeljebb néhány evőkanálnyi - szószt vagy dinsztelő folyadékot, ha akarja. Ez extra nedves karajokat eredményez, kihúzott sertéshússzerű konzisztenciával és saját mártással készen. Fontolja meg egy kis barbecue szósz, elkészített salsa, citromlé, teriyaki szósz, kemény almabor, almamártás vagy száraz fehérbor hozzáadását.

6. lépés

Képek
Képek

Helyezze a fedőt a Crock-Pot-ra, és állítsa alacsony hőmérsékleten 7-8 órán át, vagy 4-6 órán át magasan főzni. Hagyja zavartalanul a tartalmát, amíg eljön az evés ideje.

Amire szükséged lesz

  • Papírtörlő
  • Fűszerek
  • Szósz vagy pároló folyadék (opcionális)
  • Gyümölcs és zöldség (opcionális)

Tipp

A Crock-Pot főzési módszer megegyezik a csont nélküli sertésszelet és a csontos sertésszelet esetében. Ha a sertéshúst elég hosszú ideig főzi, hogy a hús leesjen a csontról, tálalás előtt távolítsa el a csontokat.

A vékonyabbra vágott sertésszelet nem fog olyan sokáig főzni, mint a vastagabb, de ne aggódjon, hogy túlsülnek. A Crock-Pot módszerrel a hús csak puhábbá válik és szétesik, nem pedig keményedik.

Hagyja ki a cukros vagy tejszínes bolti szószokat, nehogy sok kalóriát adjon az étkezéshez. Az alaplé, a bor, a citromlé és a házi készítésű szószok extra zsír nélkül adnak nedvességet.

A téma által népszerű