A Bal Arcom Néha Zsibbad

Tartalomjegyzék:

Videó: A Bal Arcom Néha Zsibbad

Videó: A Bal Arcom Néha Zsibbad
Videó: Shira Choir Singing New "Zusha Songs" with Avrum Mordche Schwartz 2023, Lehet
A Bal Arcom Néha Zsibbad
A Bal Arcom Néha Zsibbad
Anonim

Az arcod bal oldalán lévő zsibbadás komoly orvosi problémát jelenthet.

Ha gondjaid vannak az arcod területeinek érzésével, ijesztő lehet tudni, mikor és mikor kapsz vissza bármilyen típusú érzést. Az alkalmi arczsibbadás általában nem okoz gondot. Ha az ilyen típusú tünetek továbbra is fennállnak, vagy egyéb zsibbadás vagy fájdalom jelei kísérik, ez a mögöttes egészségi állapot jele lehet.

Okoz

Az arczsibbadásnak számos oka lehet, és ha a bal arca zsibbad vagy bizserg, akkor ez arra utalhat, hogy valami komolyabb dolog sérti az idegeket. A bal oldali arczsibbadás kezdeti aggodalma a stroke. A stroke az, amikor az agy vérellátása blokkolva van. Agyvérzés következtében az agysejtek elpusztulhatnak, és maradandó agykárosodás perceken belül bekövetkezhet. A jelek egy része az arc bénulása, az egyik terület zsibbadása, súlyos fejfájás és elmosódott beszéd. Agyvérzés tünetei esetén azonnal sürgősségi segítséget kell kérnie. Egy másik ok Bell bénulása lehet. Ez az állapot az arcot is érinti, különösen az arcideget. Észreveheti, hogy hirtelen vagy pár napos idő alatt jelentkezik. Lehet, hogy elveszíti az irányítást az arc egyik oldala felett, és megereszkedhet, túlzott könnyek lehetnek a szemében, és érzékeny lehet a hangokra. Más dolgok is okozhatnak alkalmi zsibbadást, beleértve a fülfertőzést, a Lyme-kórt, a fej vagy az arc traumáját és az agydaganatot.

Tesztelés

Orvosa több tesztet is futtathat a bal arca zsibbadásának okának meghatározása érdekében. A fizikai vizsga megállapíthatja, hogy vannak-e szerkezeti problémák az arcoddal, vagy eltömődött-e a füled. Orvosa ellenőrizheti a reflexeit is, és tesztelheti a végtagokon lévő ingerekre adott reakciót. Az MRI segíthet neurológiai szempontból kizárni a problémákat. EEG, vagy elektroencefalogram is használható az agy impulzusainak és kommunikációjának mérésére. Orvosa EMG-t vagy ENoG-t is végezhet, hogy segítsen tesztelni, hogy az arcidegei hogyan működnek. Vérvizsgálatok alkalmazhatók olyan problémák kiküszöbölésére, mint a zsibbadás forrása a Lyme-kór.

Kezelés

Az arczsibbadás kezelése az állapot kezelésével kezdődik, miután a diagnózist felállították. Ez a vérhígítóktól a rehabilitációs terápiáig terjedhet, ha agyvérzést kapott, vagy az arc izmainak és idegeinek ellazulását elősegítő gyógyszerig. Ha bénulását vagy zsibbadását vírus okozza - antivirális szerek is alkalmazhatók. Szteroid is alkalmazható a gyulladás csökkentésében bizonyos esetekben.

Megelőzés

Az arczsibbadás megelőzésének legjobb módja, ha megvédi arcát bármilyen tompa erőtől vagy traumától. A stroke kockázatának csökkentése érdekében fontos a napi 30 perc rendszeres testmozgása a hét öt napjáig. Ha tünetei vannak, azonnal forduljon orvosához, és hatékonyan kezelheti Önt, és csökkentheti a hosszú távú szövődményeket.

Ez vészhelyzet?

Ha súlyos orvosi tüneteket tapasztal, kérjük, olvassa el az Országos Orvostudományi Könyvtár azon tüneteinek listáját, amelyekre sürgősségi orvosi ellátásra van szüksége, vagy hívja a 911-es telefonszámot. Ha úgy gondolja, hogy COVID-19-e van, használja a CDC Coronavirus önellenőrzőjét.

A téma által népszerű