Biztonságos Gyakorlatok A Mellkasi Kimeneti Szindróma Esetén

Tartalomjegyzék:

Videó: Biztonságos Gyakorlatok A Mellkasi Kimeneti Szindróma Esetén

Videó: Biztonságos Gyakorlatok A Mellkasi Kimeneti Szindróma Esetén
Videó: A mellkasi deformitásokról Dr. Moravcsik Bence Balázs ortopéd traumatológus szakorvos 2023, Lehet
Biztonságos Gyakorlatok A Mellkasi Kimeneti Szindróma Esetén
Biztonságos Gyakorlatok A Mellkasi Kimeneti Szindróma Esetén
Anonim

Az oldalsó nyaki szakaszok segíthetnek a mellkasi fájdalom enyhítésében.

A mellkasi kimeneti szindróma fájdalmas állapot, amely akkor fordul elő, amikor kulcscsontja előre csúszik a gyenge izomszabályozás miatt, nyomást gyakorolva a kulcscsont és a felső borda közötti idegekre. A sérülés, a betegség és a genetika a mellkasi szindróma kialakulását okozhatja. Az állapot fő tünetei a váll, a kar vagy a nyak fájdalmas fájdalmai; duzzanat vagy bőrpír az egyik karjában; és az érintett kar korlátozott mozgástartományú.

Sarokfeszítés

Saroknyújtással oldja meg a mellkasi kimeneti szindróma fájdalmát. Álljon a szoba sarkában, és nézzen a falak felé, körülbelül 1 méterre. Nyújtsa fel a karját, és helyezze mindkét tenyerét laposan a falhoz, egyik kezével mindkét falon vállmagasságban. Lassan hajoljon előre, amíg nem érzi a nyújtást a mellkas elején. Tartsa a pozíciót öt másodpercig, majd engedje el.

Nyakfeszítés

Nyújtsa ki nyaki izmait, hogy enyhítse az idegekre gyakorolt nyomást, amelyet a mellkasi outlet szindróma okoz. Miközben kényelmesen ül egy széken, emelje fel a bal karját, és bal kezét emelje fel és a feje fölé, helyezze a kezét a feje jobb oldalára. A bal fülét a bal váll felé hajolva nyújtsa a nyaka jobb oldalát. Tartsa ezt a helyzetet öt másodpercig, majd engedje el és ismételje meg a másik oldalon.

Chin Tuck

Tartsa a szemét és az állát egyenesen, húzza hátra egyenesen a fejét, mintha kettős állat próbálna magának adni. Ez egy nagyon finom szakasz. Tartsa a pozíciót öt másodpercig, majd engedje el.

Vállgörgők

Hajtson végre klasszikus vállvetéseket: lassan vonogassa meg a vállát a füle felé, majd mozdítsa vissza a vállát maga mögött, majd a padló felé. Ismételje meg ezt a mozdulatot többször, hogy oldja a nyak és a váll feszültségét.

Mellkas nyújtás

Feküdj laposan a gyomrodon, összekulcsolt kézzel a hátad mögött. Lassan emelje le a fejét és a mellkasát a padlóról, amennyire csak lehet. Lélegezzen mélyet és szorítsa össze lapockáit, miközben mozogva állát behúzva tartja a mellkasa felé. Tartsa a pózt öt másodpercig, majd engedje el.

Súlyemelés

Fenntarthatja a súlyemelő edzést, amíg mellkasi kimeneti szindrómában szenved, de a további sérülések megelőzése érdekében kicsit módosítania kell a rutinját. Kerülje a mellizmaira összpontosító gyakorlatokat, például a fekvenyomásokat és a kiragadási gyakorlatokat. Ehelyett összpontosítson a vállizmainak megmunkálására, beleértve a deltoidjait és romboidjait, valamint a bicepszét és a tricepszét.

A téma által népszerű