A Spenót Vs. Romaine

Tartalomjegyzék:

Videó: A Spenót Vs. Romaine

Videó: A Spenót Vs. Romaine
Videó: Repechage WW - 46 kg: A. SVARSTAD (NOR) v. S. PERRONE (ITA) 2023, Lehet
A Spenót Vs. Romaine
A Spenót Vs. Romaine
Anonim

Romaine saláta friss feje.

Míg a jégsaláta továbbra is a kedvenc salátazöld az Egyesült Államokban, a fogyasztásra kész csomagolt salátazöldek növekedése hozzájárult a romaine és a spenót fogyasztásának növekedéséhez. Mindkettő tápanyag-sűrűbb, mint a jégsaláta, amely többnyire víz. De mi a helyzet a spenóttal és a rómaival? Az egyik egészségesebb, mint a másik? A spenót és a romaine egyaránt tartalmaz bizonyos tápanyagokat.

A-vitamin

Az A-vitamin számos testfunkció szempontjából fontos, beleértve a látást, a növekedést és fejlődést, a vörösvértest-termelést és az immunitást. Az ajánlott napi adag (RDA) 3000 NE a férfiaknál és 2333 NE a nőknél. A spenót 2813 NE / csésze, a romaine pedig 4094 NE / csésze.

K-vitamin

A VI-vitamin fontos a véralvadásban, valamint a csont- és sejtnövekedésben. A K-vitamin megfelelő bevitele, AI, férfiaknál 120 mikrogramm, nőknél 90 mikrogramm. A spenót csészénként 145 mikrogramm, a római csésze 48 mikrogramm.

Karotinoidok

A karotinoidok a természetben előforduló pigmentek, amelyeket növények állítanak elő. A béta-karotin, a lutein és a zeaxanthin a 600 ismert karotinoid közül néhány. A magas karotinoidokban gazdag gyümölcsök és zöldségek étrendje a kardiovaszkuláris betegségek és egyes rákos megbetegedések kockázatának csökkenésével jár. Különösen a lutein és a zeaxanthin kapcsolódik a szem egészségéhez. Nincs béta-karotinra, luteinre vagy zeaxantinra vonatkozó RDA, bár a vizsgálatok azt mutatják, hogy a jótékony hatásokhoz 6 mg luteinre és zeaxantinra lehet szükség. A spenót csészében 1688 mikrogramm béta-karotint és 3659 mikrogramm luteint és zeaxantint tartalmaz. A Romaine csészében 2456 mikrogramm béta-karotint és 1087 mikrogramm luteint és zeaxantint tartalmaz.

Kálium

A kálium nélkülözhetetlen étrendi ásványi anyag. Elektrolitként működik, vagyis képes áram vezetésére. A normál testfunkciók, beleértve a rendszeres szívverést és a megfelelő testnedvességet, a káliumkoncentráció szabályozásától függenek a sejteken belül és kívül egyaránt. A kálium AI-értéke napi 4700 milligramm mind férfiak, mind nők esetében. A spenót 167 milligramm / csésze, a románé 116 milligramm / csésze. Összehasonlításképpen: egy közepes banán 422 milligrammot tartalmaz.

A téma által népszerű