A Mellúszásban Használt Izmok

Tartalomjegyzék:

Videó: A Mellúszásban Használt Izmok

Videó: A Mellúszásban Használt Izmok
Videó: A Legerősebb Gyerekek a Világon! Akik Hatalmas Izmokat Növesztettek! 2023, Lehet
A Mellúszásban Használt Izmok
A Mellúszásban Használt Izmok
Anonim

A latissimus dorsi és a farizom a mellúszás során termeli a legtöbb erőt.

A mellúszás egyfajta úszási stílus. A stílus koordinációt és időzítést igényel a felsőtest és az alsó test izmai között. A test főbb izomcsoportjainak többsége részt vesz a mellúszás végrehajtásában, de elsősorban a konkrét izmok felelősek azért, hogy a testet a vízen keresztül előre hajtsák.

Mell

A mellúszás befejezéséhez teljesen kinyújtott helyzetben indul, közvetlenül a víz alatt. A lábad egyenes és a karok teljesen kinyújtottak előtted. Emelje fel kissé a csípőjét, és hajlítsa meg a térdeit, hogy megterhelje a lábát, miközben egyidejűleg hátra és oldalra hajtja a karjait, és a vízen keresztül tolja előre a testét, amíg a karjai a törzse mellé nem érnek. Hajlítsa meg könyökeit, hogy a karjait maga alá tudja vinni, majd egyenesítse ki a karjait, miközben kinyújtja csípőjét és térdeit, hogy előre mozoghasson, felhasználva az alsó testben lévő erőt a békarúgásnak nevezve, teljesen kihúzott helyzetben végezve.

Felső testizmok

A felsőtest mellkasi hajtóerejének legnagyobb része a hátadban lévő latissimus dorsi izmokból származik, miközben addiktálod a karjaidat és a víznek nyomod - magyarázza a "National Strength & Conditioning Association Journal". Ebben a szakaszban a mellkasban található pectoralis major izom, valamint a karokban lévő bicepsz brachii, brachialis és brachioradialis izmok is segítik a mozgást. Visszatérve a karjait kinyújtott helyzetbe, hogy feltölthessék őket, hogy újra vissza tudjanak hajtani, a deltoidák, a mellkas és a tricepsz működnek. Az olyan kisebb vállizmok, mint a rotátor mandzsettagyűjtése, stabilizálják a vállízületet az egész mellúszás során.

Alsó test izmainak

Az alsó tested ereje, amely a békarúgás során előre hajtja a testedet, miközben a csípőd és a térded kinyúlik, a combok elülső részén lévő farizmok vagy fenékizmok és a négyfejű összehúzódással telik el. A farizom a test legerősebb izma, és a csípőjének kinyújtásán munkálkodik, míg a négyfejű fej a térdét nyújtja. A béka rúgásának legvégén a borjak talpra hajlítják a bokacsuklót, vagy a lábujjaira mutatnak. A csípőhajlítóid és a combizmaid visszahozzák a lábadat, hogy megterheljék őket, hogy ismét megnyújtsák.

További szempontok

A rectus abdominis, a ferde és az alsó hátsó izmok is összehúzódnak az egész mellúszás során, hogy a törzs feszes legyen. A mell körüli gyakori mozgás miatt a mellen nem rendellenes, ha kellemetlen érzés vagy problémák vannak a vállán. Dr. Scott Riewald, a Nemzeti Erő- és Kondicionáló Szövetség magyarázata szerint az úszóknál gyakori az izomerő egyensúlyhiánya a váll belső és külső rotátoraiban, valamint a lapockákat stabilizáló izmok gyengesége.

A téma által népszerű