Ehet-e Cukorbeteg Spagettit?

Tartalomjegyzék:

Videó: Ehet-e Cukorbeteg Spagettit?

Videó: Ehet-e Cukorbeteg Spagettit?
Videó: A cukorbeteg csak diabetikus élelmiszert ehet? | Tévhitek a cukorbetegségről #1 2023, Június
Ehet-e Cukorbeteg Spagettit?
Ehet-e Cukorbeteg Spagettit?
Anonim

Több zöldség és kevesebb spagetti teszi egészségesebbé a cukorbetegek számára.

A cukorbetegség diagnózisa után attól tarthat, hogy fel kell adnia kedvenc szénhidrátban gazdag ételeit, például spagettit és más tésztákat. Bár igaz, hogy gondosan figyelnie kell, hogy hány szénhidrátot, kalóriát és zsírt vesz be, alkalmanként elfogyaszthatja a spagettit. Győződjön meg arról, hogy étkezése mindig egy egészséges, szénhidráttal kiegyensúlyozott étkezési terv keretein belül zajlik-e, és hogy betartja-e orvosának vagy dietetikusának tanácsát. Apró változtatásokat is végezhet a hagyományos spagettitálban, amelyek ugyanolyan ízletesek, de csökkentik a vércukorszintre gyakorolt hatást.

A spagetti rendben van?

"A tészta kérdésre adott rövid válasz igen, ehetsz tésztát" - írja Cindy Moore bejegyzett dietetikus az EatBetterAmerica.com oldalon. A cukorbetegeknek nem kell lemondaniuk kedvenc spagetti ételeikről. Valójában fontos, hogy minden étkezésnél legyen szénhidrát, például tészta. A "de" feltétellel meg kell győződnie arról, hogy betartja-e az orvos vagy dietetikus által készített étkezési tervet. A spagetti "szénhidrátos", és a túl sok evés növelheti a vércukorszintet. Az egyensúly megőrzése érdekében mindenképp mindig megfelelő mennyiségű szénhidrátot fogyasszon, ha spagetti van.

Olvassa el a címkét

A spagetti csomagoláson található táplálkozási tények megmondják, hogy hány szénhidrát van egy adagban. Egy csésze főtt sima spagetti szósz nélkül nagyjából 43 g szénhidrátot tartalmaz. Ha ez meghaladja az étkezésenkénti szénhidrát mennyiségét, csökkentheti az adag méretét egy csésze 1/3 vagy 2/3 részéig. Ne feledje, hogy a szósz több szénhidrátot ad hozzá - közel 18 g-ot egy tipikus 1/2 csésze paradicsomalapú szószhoz. Ezenkívül, ha húsgombócokat készít szénhidráttartalmú elemekkel, például zsemlemorzsával, akkor ez egy további szénhidrátforrás, amellyel számolnia kell.

Válassza ki a megfelelő tésztát

Az egészségesebb tészta kiválasztása segíthet a spagetti vércukorszintre gyakorolt hatásában. Például a teljes kiőrlésű és néhány dúsított tészta több rostot tartalmaz, mint a szokásos fehér tészta. A rost segíthet normalizálni a vércukorszintet és az étkezési inzulin reakciót. Vásárolhat cukorbetegek és alacsony szénhidráttartalmú diéták számára tervezett tészta márkákat is.

Legyen az étel szénhidráttal egészségesebb

Élvezheti a spagetti vacsora néhány olyan módosítását, amely alacsonyabb szénhidráttartalmú, de ugyanolyan kielégítő lehet. Például csökkentse a tészta mennyiségét, és adjon hozzá több kedvenc zöldségét a mártáshoz. Próbáljon ráönteni extra hagymát, paprikát, gombát és másokat, hogy enyhítse a szénhidrátterhelést.

A téma által népszerű