Hogyan Főzzünk Két Pulykát Egy Kemencében

Tartalomjegyzék:

Videó: Hogyan Főzzünk Két Pulykát Egy Kemencében

Videó: Hogyan Főzzünk Két Pulykát Egy Kemencében
Videó: Húsleves kemencében - Cserkút 2023, Június
Hogyan Főzzünk Két Pulykát Egy Kemencében
Hogyan Főzzünk Két Pulykát Egy Kemencében
Anonim

Mindig két külön húshőmérőt használjon, amikor két pulykát főz egy kemencében.

Egy pulyka főzése viszonylag egyszerű folyamat, de néha kénytelen két pulykát főzni egyidejűleg, egy kemencében. Ahhoz, hogy két pulykát főzzön egy kemencében, speciális készítményeket és főzési eljárást kell alkalmaznia annak biztosítására, hogy a hús megfelelő legyen, így nedves és ízes. Számos változó járul hozzá két pulyka főzési idejéhez, beleértve a főzési hőmérsékletet, a pulyka méretét és a hús vastagságát. Mindezen változók ellenére a két pulyka egy kemencében történő főzésének legfontosabb tényezője a hús hőmérője a pulyka belső hőmérsékletének figyelemmel kísérésére.

1. lépés

Válasszon két, közel azonos súlyú pulykát. Ez lehetővé teszi, hogy ugyanazokat az alapkészítményeket és főzési hőmérsékletet használja, így a főzési idő is kb.

2. lépés

Melegítse elő a sütő hőmérsékletét 325 Fahrenheit fokig.

3. lépés

Szárítsa meg mindegyik pulykát papírtörlővel, és tegye mellével felfelé külön rácsra, külön pörkölő edényekbe.

4. lépés

Tegye a szárnyhegyeket minden madár válla alá. Ez elősegíti a pulykák egyenletes főzését, valamint helyet takarít meg a sütőben.

5. lépés

Töltse meg minden serpenyő alját 1/2 csésze vízzel, és tegye mindkét serpenyőt a sütőbe.

6. lépés

15 percenként forgassa el a pulykák helyzetét.

7. lépés

Főzzük a pulykákat összesen körülbelül 2–4 órán át. Egy 10 lb. a pulyka konvekciós kemencében körülbelül 2 órás főzést igényel, míg a hagyományos sütőben a főzési idő 3 órára nő.

8. lépés

Ellenőrizze minden pulyka belső hőmérsékletét egy külön hőmérő szondával a comb legmélyebb részébe. Ügyeljen arra, hogy a szonda a hús közepén legyen, és ne érjen egyetlen csontot sem.

9. lépés

Távolítsa el az egyes pulykákat, amikor a belső hőmérséklet eléri a 165 Fahrenheit fokot.

10. lépés

Várjon legalább 15 percet a faragás előtt, hogy a természetes gyümölcslevek megtelepedjenek a húsban, így lágyabbá válik.

Amire szükséged lesz

  • 2 10–14 font. pulykák
  • Sütő
  • Papírtörlő
  • 2 drótállvány
  • 2 serpenyő
  • 1 csésze víz
  • Időzítő
  • 2 húshőmérő

Tipp

Mindig főzze a pulykákat a megfelelő belső hőmérsékletre, mielőtt kivenné a sütőből. Töltsön 1 órát a töltött pulyka főzési idejéhez. Két pulyka főzési ideje a hús belső hőmérsékletétől függ. Ha a sütő belsejében a hő az egész főzési folyamat alatt megmarad, két pulyka teljes főzési ideje hasonló lesz, mint csak egy pulyka főzéséhez.

A téma által népszerű