Milyen Egészségügyi Előnyei Vannak A Kóser Kapros Savanyúságoknak?

Tartalomjegyzék:

Videó: Milyen Egészségügyi Előnyei Vannak A Kóser Kapros Savanyúságoknak?

Videó: Milyen Egészségügyi Előnyei Vannak A Kóser Kapros Savanyúságoknak?
Videó: RACIONALITÁS és/vagy SZELLEMISÉG? Légy együttérző és segítőkész! | 48. heti asztrológiai előrejelzés 2023, Június
Milyen Egészségügyi Előnyei Vannak A Kóser Kapros Savanyúságoknak?
Milyen Egészségügyi Előnyei Vannak A Kóser Kapros Savanyúságoknak?
Anonim

Vértes pácolt uborka egy kis tálban.

A kóser kapros savanyú uborka apró uborkából készül. A hagyományos zsidó módon készült kapor, fokhagyma és sós sóoldat felhasználásával, a jellegzetes szájrohamozó, savanykás, csípős íz biztosításához. A kóser kaprák kevés kalóriát és kevés tápanyagot tartalmaznak, hacsak nem a hordóig eszik. A kóser kaporok fűszereket adnak a szendvicsekhez és a húsételekhez, például a német Rouladen ételhez, amely a marhahúst egy kapros savanyúság köré tekeri.

Táplálás

Egyetlen kicsi kóser kapros savanyúság csak 5 kalóriát tartalmaz, amelyek többsége szénhidrátból származik. 20 kellene, mire eléri a 100 kalóriát, ami csak a napi kalóriabevitel 5 százaléka. A kapros savanyúság fehérjetartalma mindössze 0,22 g, míg a zsírtartalom még alacsonyabb, 0,05 g. A szénhidrátok száma 0,96 g. A savanyúság fő cukora a glükóz, a többi fruktózból származik. A kóser kapor zsírszegény, savanyúságonként csak 0,13 g.

Vitaminok és ásványi anyagok

Míg az egyik kicsi kóser kapor számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, a mennyiség perces. A savanyúság 16 mg kalciumot szolgáltat, amely elősegíti a csontsűrűség felépítését, 34 mg káliumot, 4 mg foszfort, 3 mg magnéziumot és nyomokban vasat, cink-rézet és mangánt tartalmaz. A kapros savanyúság 14 mcg K-vitamint is szolgáltat, amelyet véralvadási faktorok és nyomokban B-komplex vitaminok, valamint 3 mcg A-vitamin előállítására használnak. Az egyik ásványi anyag, amelyet bőségesen találnak a kóser kaprosban, a feldolgozáshoz használt nátrium. Egyetlen savanyúság 324 mg nátriumot tartalmaz, vagyis az ajánlott napi 2, 300 mg napi adag kb. 13 százaléka. Túl sok kapros savanyúság felhasználhatja a nátrium teljes napi mennyiségét.

Antioxidánsok

A kapros savanyúság, csakúgy, mint a többi zöldség, kis mennyiségben tartalmaz karotinoidokat, élénk színű pigmenteket, például béta-karotint és luteint, amelyek átalakulhatnak A-vitaminná és antioxidánsként működhetnek. Az antioxidánsok megtámadják a szabadgyököknek nevezett molekulákat, amelyek sejtkárosodást okoznak, ami szívbetegséghez, rákhoz vagy más betegségekhez vezethet. A lutein segíthet megvédeni a szemét a krónikus betegségektől azáltal, hogy kiszűri a retina kék fényét. Míg a kapros savanyúság nem tartalmaz nagy mennyiségű ilyen tápanyagot, az egészséges táplálkozás kis részét alkothatja.

Rost

A többi zöldséghez hasonlóan a savanyúság is jó táplálékrostforrás. Míg a savanyúságonkénti mennyiség kicsi, csak 0,4 g savanyúságonként, minden bit számít. A Harvard Közegészségügyi Iskola szerint az átlag amerikai csak 15 g rostot fogyaszt naponta, és legalább 20 g-ot kell fogyasztania. A rost elősegíti a rendszeres bélmozgást, és segít csökkenteni a koleszterinszintet és a vércukorszintet, csökkentve mind a szívbetegségek, mind a cukorbetegség kockázatát.

A téma által népszerű