Hogyan Lehet Azonosítani A Rossz Olívaolajat

Tartalomjegyzék:

Videó: Hogyan Lehet Azonosítani A Rossz Olívaolajat

Videó: Hogyan Lehet Azonosítani A Rossz Olívaolajat
Videó: 2 okból nem tudok ma menni. A rossz idő, és a 3. oltás miatt. Jövő héten tutira megyek. 2023, Június
Hogyan Lehet Azonosítani A Rossz Olívaolajat
Hogyan Lehet Azonosítani A Rossz Olívaolajat
Anonim

Használat előtt tesztelje olívaolajának avasodását és habosodását.

A rossz olívaolajat, amelyet avasnak is neveznek, számos tényező befolyásolja. Az olívaolaj valamikor elromlik, függetlenül attól, hogy mit tesz az avasodás megelőzése érdekében. Az avasodás időtartama a levegőnek és a fénynek való kitettségtől, valamint a tárolás hőmérsékletétől függ. Megfelelő tárolással lerövidítheti az avasodás időtartamát. Annak megállapításához, hogy az olívaolajja elromlott-e, meg kell értenie, hogy illata, íze és kinézete legyen friss és rossz állapotban.

1. lépés

Nézze meg a palackon a gyártás dátumát. A legtöbb olívaolaj a termelés után 18 hónappal, vagy már 12 hónap múlva kezd avasodni.

2. lépés

Forgassa meg az olívaolaj tartályát és vizsgálja meg annak színét. 18 hónap elteltével - körülbelül akkor, amikor az olaj avasodhat - a színe világosabb sárgára változik.

3. lépés

Helyezze az üveg olívaolajat az orra alá, és mélyen érezze a szagát. A friss olívaolajnak csípős, gyümölcsös illata van, míg az avas olívaolajnak kevés illata van, vagy zsírkrétának vagy elavult mogyorószagú lehet.

4. lépés

Igyon egy kortyot az olívaolajból, és forgassa körbe a szájában, amíg az olaj hozzá nem ér a szája összes területéhez. A avas olaj tök íze lehet, keserű ízű, gyümölcsösség nélkül. A szájában zsíros is lehet.

5. lépés

A fenti lépésekkel tesztelje az olaj "olvadását", amelyet a néhány napig ülni hagyott olajbogyó erjedése okoz, a fenti lépésekkel. A habos olívaolaj annyira gyakori, hogy sokan normának tartják, de a friss olívaolaj szaga zöld, friss olajbogyó. Egyéb, ritkábban előforduló problémák, amelyekre figyelni kell: a dohosodás, a penészes olajbogyókból fakadó régi ruhaszag és a borecet-hatás, a finom, kémiai illat és zamat.

Tipp

Tárolja az olívaolajat hőtől és fénytől távol, nehogy gyorsabban avuljon.

Tárolja az olívaolajat a hűtőszekrényben, ha a vásárlást követő egy éven belül nem kívánja felhasználni; az olaj felerősödik, de visszatér a folyékony állapotába, amint kiveszi a hűtőszekrényből, és ideje elérni a szobahőmérsékletet.

A téma által népszerű