Mi A Különbség A Tüskék és A Terepjárók Között?

Tartalomjegyzék:

Videó: Mi A Különbség A Tüskék és A Terepjárók Között?

Videó: Mi A Különbség A Tüskék és A Terepjárók Között?
Videó: Fotelnepper: Terepjáró 1 millióért - csoda vagy csapda? 2023, Június
Mi A Különbség A Tüskék és A Terepjárók Között?
Mi A Különbség A Tüskék és A Terepjárók Között?
Anonim

A pályacipő tapadást biztosít.

A terep és a pálya tüskéit arra használják, hogy nagyobb tapadást érjenek el a versenyzett felületeken. Kevesebb támogatásuk van, ezért könnyebbek, mint az edzőcipők. A tüskék enyhe, felfelé ívelő ujjal is készülnek, hogy a futót jobban a lábujjukra tolják.

Tüskék nyomon követése

Képek
Képek

A pályatüskéknek kevés a saroktartása, és a futó futók a lábuk golyóin futnak.

A pályatüskék egy könnyű cipő, amelyet arra használnak, hogy nagyobb távolságot nyújtson a pályáról. A pálya vagy a sprintelő tüskéknek nincs sok saroktámaszuk, mert a lábujjlemez olyan magas dőléssel vagy ívvel rendelkezik, hogy szinte kényszerítse a futót a lábgolyókra. A lábgolyókon való futás lehetővé teszi, hogy minél több lökést kapjon, és ezáltal elősegíti a gyorsabb futást.

Terepjáró tüskék

Képek
Képek

A sífutó tüskék használhatók a pálya távfutásaiban, valamint a terepfutó versenyeken is.

A sífutó tüskék nagyobb mértékben támogatják a sarkát, mert egy sífutó nem akarja az egész versenyt futballozni. Még mindig van egy kis felfelé mutató szög a lábujjlemezen, de ez nem akkora szög, mint a sprint vagy a pálya csúcsa. A terepfutókra nem feltétlenül van szükség minden futó számára minden terepfutó pályán. A sárosabb vagy több dombon a pálya nagyobb szükség van a terepfutásra és a hosszabb csúcsokra.

Tüske hosszának különbségei

A pályatüskék rövidebbek, mint a terepjárók, és több szabályozásuk vonatkozik az egyes pályákon használható dolgokra. A legtöbb pályán az áll, hogy a tüskék csak 1/4 vagy 3/16 hüvelykesek vagy kisebbek lehetnek. Hosszabb tüskék használata a pálya felületén elszakítja a felszínt és tönkreteszi a pályát.

A terepjáró tüskék a magas fűben és az iszapon tapadnak, így a tüskék általában hosszabbak. A terepfutók átlagosan 1 / 4-1 / 2 hüvelykes tüskéket viselnek, a tereptől függően.

Ajánlások

Sok terepfutó hosszabb futamokra használja a pályán a sífutó tüskéit, például a 3 000–10 000 m futamokat. Több, mint egy 000 000 méter alatti ívre van szükség a lábujjban, csakúgy, mint a kevesebb saroktartás. A tüskék kiszedésekor a sportolóknak mindkét tüskét fel kell tenniük, és körbe kell szaladniuk az üzletben, vagy ki kell menniük, és lefutniuk a járdán, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a cipő megfelelően illeszkedik-e.

A tüskéket nem szabad minden edzéshez használni, de néhányszor viselni kell őket, mielőtt versenyeken indulnának. A tüskék nem olyan kényelmesek, mint a futócipők, és az alsó lábszár és a láb fájdalmát okozhatják, ha a lábad nem igazodik a tüskékhez.

A téma által népszerű