Torokfájás Sörivás Után

Tartalomjegyzék:

Videó: Torokfájás Sörivás Után

Videó: Torokfájás Sörivás Után
Videó: BÖRTÖNBE JUTTATJUK A VÉGREHAJTÓ MAFFIÁT! (6. rész) 2023, Lehet
Torokfájás Sörivás Után
Torokfájás Sörivás Után
Anonim

A sör érzékeny egyéneknél torokfájást okozhat.

A sör különféle összetevőket tartalmaz, amelyek irritációt okozhatnak a torkában, ha bizonyos egészségügyi állapotai vannak. A sörfogyasztás során a torok fájdalmát okozó gyakori állapotok közé tartoznak a szulfitérzékenység, a gabonaallergia és az alkohol intolerancia. Kerülje a sörfogyasztást, amíg meg nem kapja orvosának értékelését. Néhány betegség torokfájást okozhat a duzzanat miatt, ami légzési nehézségeket okozhat. Ha a sörivásból egyéb tünetek jelentkeznek, közölje velük orvosával.

Szulfit érzékenység

A szulfitérzékenység olyan állapot, amikor a tested túlzott mértékben reagál a szulfitokat tartalmazó ételekre vagy italokra. A szulfitok kémiai tartósítószerek, amelyeket különféle ételekben és italokban használnak, hogy megakadályozzák a színváltozásokat, amikor a termék az üzlet polcán ül. A szulfitok természetesen előfordulnak a sörben, és a fogyasztást követően mellékhatásokat válthatnak ki. A szulfitérzékenység leggyakoribb tünete az asztma a Clevelandi Klinika szerint. Az asztma összehúzza a légutakat, ami légszomjhoz, torok kellemetlenséghez, köhögéshez és ziháláshoz vezet.

Gabonaallergia

Ha allergiás bizonyos szemekre, akkor sörfogyasztás után torokfájás alakulhat ki. Az árpából, a búzából és más szemekből általában sört készítenek. Míg a torokfájás a gabonaallergia tünete, egynél több tünetet fog kialakítani, ha allergiás egy vagy több szemre a sörben. A gabonaallergia az immunrendszerének hibás működését okozza, ami kémiai reakciót vált ki az egész testben. A gabonaallergia legtöbb tünete duzzanatot és gyulladást okoz a lágyrészekben. Csalánkiütés, bőrkiütés, emésztési szövődmények és orrdugulás, valamint torokfájás alakulhat ki, ha allergiás reakciót tapasztal.

Alkohol intolerancia

Az alkohol-intolerancia örökletes állapot, amely különféle tüneteket okoz az emésztőrendszer enzimhiánya miatt. Az enzimhiány miatt az alkohol emésztetlen és felszívatlan marad az emésztőrendszerben. Az alkohol intolerancia a hisztamin következménye is lehet. A hisztamin a főzési folyamat kémiai mellékterméke, amely bizsergést, viszketést vagy fájdalmat válthat ki a torkában. A hisztamin a fő vegyi anyag a szervezetben, amely a legtöbb allergiás tünetet okozza. Az American College of Gastroenterology megállapítja, hogy a hisztamin megtalálható spenótban, tonhalban és borban is.

Megfontolás

A hosszan tartó torokfájás a súlyosabb egészségi állapot jele lehet. A PubMed Health azt javasolja, hogy keresse fel orvosát, ha a torokfájása néhány napig fennmarad. Ha a torokfájást magas láz, kiütés vagy nyirokcsomók duzzanata kíséri, azonnal hívja orvosát.

Ez vészhelyzet?

Ha súlyos orvosi tüneteket tapasztal, kérjük, olvassa el az Országos Orvostudományi Könyvtár azon tüneteinek listáját, amelyekre sürgősségi orvosi ellátásra van szüksége, vagy hívja a 911-es telefonszámot. Ha úgy gondolja, hogy COVID-19-e van, használja a CDC Coronavirus önellenőrzőjét.

A téma által népszerű