A Túl Sok Ibuprofen Hatása

Tartalomjegyzék:

Videó: A Túl Sok Ibuprofen Hatása

Videó: A Túl Sok Ibuprofen Hatása
Videó: AMIT A KOFFEINRŐL NEM TUDTÁL EDDIG 2023, Lehet
A Túl Sok Ibuprofen Hatása
A Túl Sok Ibuprofen Hatása
Anonim

Az ibuprofen egy általában vény nélkül kapható és vényköteles fájdalomcsillapító gyógyszer, amely a nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID) osztályába tartozik. Az ibuprofen az ajánlott dózisban alkalmazva enyhítheti a fájdalommal, gyulladással vagy lázzal járó tüneteket, minimális mellékhatásokkal. A túl sok ibuprofen bevitele számos kellemetlen hatás kialakulását okozhatja, amelyek megoldása azonnali orvosi ellátást igényelhet.

Gyomorrontás

A túl sok ibuprofen mérgező lehet és károsíthatja a bélrendszert. Túl sok ibuprofen bevétele esetén hányinger, hányás vagy súlyos gyomorfájdalom alakulhat ki. A gyomorfájás - magyarázza a Marylandi Egyetem Orvosi Központja - a gyomor vagy a belek belső vérzésének eredménye lehet. Az ibuprofen magas szintje fokozott savtermelést okozhat a gyomorban, ami gyomorégés kialakulását okozhatja. A gyomorégés tünetei közé tartozik a mellkasi fájdalom, a torkon belüli égés és a nyelési nehézség. Hasmenés - a laza vagy vizes széklet képződésének oka - akkor is előfordulhat, ha túl sok ibuprofent szed, és hasi fájdalmat vagy puffadást okozhat. Túlzott izzadás vagy bőrkiütés is kialakulhat ezekkel a tünetekkel együtt.

Légzési nehézségek

Az ibuprofen magas szintje néhány embernél légzési depressziót okozhat. A légzési depresszió lassú vagy nehéz légzést okozhat, ami ziháláshoz vagy köhögéshez vezethet.

Homályos látás

Túl sok ibuprofen bevétele után látászavarok alakulhatnak ki. A homályos vagy kettős látás szédülést vagy szédülést okozhat, és megzavarhatja a normális járás képességét.

Cseng a fülekben

Bizonyos emberek a fülben csengést tapasztalhatnak - ezt a tinnitus nevű állapotot - miután túl sok ibuprofent fogyasztottak. A fülzúgás mellett a fülzúgás tünetei magukban foglalhatják a sziszegés, zümmögés, kattanás, fütyülés vagy ordítás érzését a fülben. A fülzúgás az egyik vagy mindkét fülre hatással lehet, és megnehezítheti hallását vagy koncentrációját.

Zavar

Túl sok ibuprofen bevétele után az ember zavartnak tűnhet, vagy nehezen érthető (összefüggéstelen). Az izgatottság, a rossz koordináció és a fejfájás tünetei is kialakulhatnak.

Álmosság

A testben található ibuprofen túlzott szintje álmosságot okozhat egyes embereknél. Az ibuprofen túladagolásának súlyos eseteiben ájulás vagy eszméletvesztés is előfordulhat.

Görcsök

A kóros testrohamok, remegések vagy görcsrohamok - amelyekre a test ellenőrizetlen rázása jellemző - túl sok ibuprofen elfogyasztása következtében is előfordulhatnak. Az ilyen tünetek szédüléssel, eszméletvesztéssel vagy kómával járhatnak.

A téma által népszerű