Alvóhelyzetek A Jobb Emésztés érdekében

Tartalomjegyzék:

Videó: Alvóhelyzetek A Jobb Emésztés érdekében

Videó: Alvóhelyzetek A Jobb Emésztés érdekében
Videó: A jobb emésztés 9 alapelve 2023, Lehet
Alvóhelyzetek A Jobb Emésztés érdekében
Alvóhelyzetek A Jobb Emésztés érdekében
Anonim

A Mayo Klinika azt tanácsolja, hogy legalább két órával tartózkodása előtt tartózkodjon az evéstől, mielőtt lefekszik. Ha ebben az időszakban eszik, akkor annak csak könnyű viteldíjat kell fizetnie. A lefekvés előtti étkezés problémákat okozhat alvás közben, és megakadályozhatja a kényelmes pihenést. Ha zsíros vagy fűszeres ételeket fogyaszt, gyomorégést tapasztalhat, ami ébren marad. Ha lefekvés előtt eszik, válasszon olyan alvási helyzetet, amely segít megelőzni a gyomorégést és az alvás egyéb megszakadásait.

Emeld fel a fejed

Ha gyomorégéstől szenved, a The Mayo Clinic azt javasolja, hogy emelje fel a fejét 6–9 hüvelykkel. Megteheti úgy, hogy éket illeszt be a rugós rugó és a matrac közé, vagy párnákkal támasztja alá a fejét alvás közben. Ez a helyzet a gravitáció segítségével csökkenti a gyomorégéssel járó fájdalmat és kényelmetlenséget. Megakadályozza a gyomorsav bejutását a nyelőcsőbe, ami ennek az állapotnak az elsődleges oka.

Bal oldal

A filadelfiai Graduate Hospital által végzett tanulmány megállapította, hogy a bal oldalon alvás megakadályozhatja az éjszakai gyomorégést is. Ugyanez a tanulmány azt találta, hogy a jobb oldalon alvás növelheti a gyomorégés okozta kellemetlenségeket. Ha egész éjszaka nem tudja fenntartani a bal oldali alvási helyzetet, fontolja meg az ék vagy a testpárna beszerzését, amely megakadályozza a megfordulást.

Arccal lefelé

Chris Idzikowski, az Alvásfelmérő és Tanácsadó Szolgálat professzora szerint, ha elalszik, arccal lefelé fekve elősegítheti az emésztést. A professzor javasolja fekvő fekvést arccal lefelé vagy "szabad esés" helyzetben, kezével a párna fölé helyezve.

Orvosi segítség

Ha emésztési problémái vannak, és kíváncsi az Ön állapotának legkényelmesebb alvási helyzetére, akkor a következő orvoslátogatás alkalmával hozza fel. Segít felfedezni alvási kellemetlenségének gyökerét, és gyógyszert írhat fel olyan állapotok elősegítésére, mint a gyomorégés. Segíteni tud Önnek abban is, hogy olyan életmódbeli változásokat hajtson végre, amelyek megakadályozhatják ezeket a problémákat a jövőben.

Ez vészhelyzet?

Ha súlyos orvosi tüneteket tapasztal, kérjük, olvassa el az Országos Orvostudományi Könyvtár azon tüneteinek listáját, amelyekre sürgősségi orvosi ellátásra van szüksége, vagy hívja a 911-es telefonszámot. Ha úgy gondolja, hogy COVID-19-e van, használja a CDC Coronavirus önellenőrzőjét.

A téma által népszerű