Kisgyermekem Csak Kifogta A Manduláját és Nem Fog Enni

Tartalomjegyzék:

Videó: Kisgyermekem Csak Kifogta A Manduláját és Nem Fog Enni

Videó: Kisgyermekem Csak Kifogta A Manduláját és Nem Fog Enni
Videó: 2021.11.28. - Jó hangulat és jótékonykodás jellemezte a Szentmihályi Magyar Disznótort 2023, Lehet
Kisgyermekem Csak Kifogta A Manduláját és Nem Fog Enni
Kisgyermekem Csak Kifogta A Manduláját és Nem Fog Enni
Anonim

Szorosan kövesse a műtét utáni utasításokat, amelyeket gyermeke orvosa ad.

A műtétből való kilábalás bárki számára fájdalmas folyamat lehet, de a kisgyermek korlátozottan képes azonosítani a fájdalmat a jobbá válással, azzal párosulva, hogy képtelen kifejezni frusztrációját és fájdalmát, kivéve a sírást. Míg a mandulaműtét viszonylag gyors műtét lehet, a gyógyulási idő akár több napig is elhúzódhat, és bár kisgyermekének nem lesz kedve ezt csinálni, fontos, hogy étkezzen, hogy gyorsabban felépüljön.

Mandulagyulladás és mandulaműtét

A mandulák kicsi, kerek szövetek, amelyek a torok mindkét oldalán hátul találhatók. Míg funkciójuk a baktériumok elleni küzdelem, a baktériumok és baktériumok folyamatos támadása miatt megfertőződhetnek, torokfájást, fáradtságot és lázat okozva. Ha a beteg krónikus mandulagyulladásban szenved, rutinszerű mandulaműtétet végeznek általános érzéstelenítésben a mandulák eltávolítására. Míg a műtét körülbelül 20–30 percet vesz igénybe, a műtét körüli félelem és az azt követő gyógyulás traumatikus lehet, különösen a kisgyermekek számára. Próbáljon minimálisra csökkenteni gyermeke félelmét, és kérdezze meg, van-e kórházában gyermekbarát túra, amelyet lebonyolíthat, amely megismerteti a gyermekeket a kórház szobáival és környékével. Ne felejtse el elvinni gyermeke kényelmi játékát vagy takaróját, hogy a műtét után ő maga is megnyugodhasson.

A helyreállítás megkönnyítése

A rágás elengedhetetlen mind a torok, mind a fül fájdalmának csökkentéséhez a mandulaműtét után, és minimalizálja a hegeket a bemetszés helyén. Az American Academy of Otolaryngology szerint minél hamarabb tud a gyermek enni és rágni a gyógyulás után, annál hamarabb meggyógyul. A torokzsibbadásos spray minimálisra csökkenti a fájdalmat a rágás és a lenyelés előtt, és egy különleges csemegéért torkot zsibbadó jégpattanást okoz. Ha nincs speciális jég-pop tálcája, öntse kisgyermekének kedvenc elektrolit italt vagy almalevet papírcsészékbe, és adjon hozzá kb. zsibbadó spray-t minden egyes pophoz. Helyezze a fagyasztóba, majd helyezzen fapálcákat a keverékbe, amint szilárd lesz, de még mielőtt megdermed. Ha a csemege megdermedt, vegye ki a papírt, és hagyja, hogy kisgyermek beszívja az ízesített jeget, amely elzsibbítja a torkát, és egy kis étkezési időt vesz igénybe.

Hidratált marad

Csábítsa kisgyermekét, hogy gyakran fogyasszon folyadékot, ami kulcsfontosságú a hidratálás megőrzéséhez és a gyógyuláshoz vezető úton. És mivel a kisgyermekkel való élet már napi akaratcsata, lehet, hogy kreatívnak kell lenned, vagy adnod kell neki egy extra TLC-t. Nyújtsa az ölébe, és olvassa el néhány kedvenc könyvét, amikor felszólítja, hogy igyon egy korty vizet, almalevet vagy más kedvenc italt, amely nem savas. Minél hidegebb az ital, annál jobban érzi magát a torokfájásán. A fagyasztott durranások és a langyos húsleves vagy a pürés leves szintén segítenek a hidratációs részlegben, de a meleg vagy forró italok irritálják a torkát.

Nyugtató ételek

Bátorítsa gyermekét puha ételek fogyasztására, beleértve pudingot, lágy hússal vagy zöldséggel készült leveseket, burgonyapürét, szobahőmérsékletre hűtött forró gabonapelyhet, összetört vagy pürésített zöldségeket vagy nem savas gyümölcsöket, kenyeret vagy tápanyagokban gazdag turmixot. Nézzen meg együtt egy kedvenc filmet vagy televíziós műsort, hogy kissé elterelje a figyelmét a fájdalomról, miközben eszik, és kínáljon ételeket egy vidám, új tányéron vagy egy új pohárban, amelyen az egyik kedvenc könyve vagy filmszereplője szerepel. Az első néhány napban kerülje a kemény vagy ropogós ételeket, például a pirítóst vagy a kekszet, hogy ne irritálja a torkot.

Egyéb opciók

A műtét utáni gyógyulás a kényeztetés ideje, különösen egy gyermek számára. Kombinálja a sok ölelést és szerelmet olyan csemegékkel, amelyek hajlandóbbak inni és enni. A sörbet és a fagylalt élelmiszer-trifecta lesz: Hidratálnak és táplálékot nyújtanak, míg a hideg minimalizálja a torok fájdalmát. Ha úgy tűnik, semmi sem próbálja meg enni, ölelje át ölében és énekeljen neki, vagy meséljen neki, miközben kanalazza az etetését, amíg rájön, hogy nem fog fájni minden alkalommal, amikor eszik.

A téma által népszerű